Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инат или нещо друго? Моля помощ!

  • 1 058
  • 22
Мили майчета, много ви моля ако някоя от вас е имала подобен проблем да ми даде съвет! Ето и цялата история:
Синът ми е на 2 години и наскоро започна да се държи много странно- навсякъде където отидем (магазин, сладкарница и т.н.) започва да мрънка, да се тръшка, да писка. Плаче и като сме в къщи и то без причина. Няма признаци да е болен. Наскоро (от 18.09) започнах работа, майка ми го гледа. По принцип до сега не сме имали проблем-за него това е любимата баба. Не знам какво става-само рев, тръшкане, капризи....Какво да правя? Моля помогнете! Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Това е съвсем нормално, 98 процента от всички двегодишни минават през такъв период. Предполагам е доста изнервящо, синът ми за щастие попада в останалите 2  Simple Smile , въоръжи се с търпение и се опитай да не се ядосваш и да не крещиш. Не му обръщай внимание, все някога ще отмине и ще стане като нов човек  Grinning
Виж целия пост
# 2
На това му се казва първи пубертет, типичен е за деца от 2-3г.Търмение му е оправията и затягане на дисциплината.Бъди твърда, разлигави ли се от сега, после трудно се оправя.
Виж целия пост
# 3
Моята дъщеря се държи по същия начин, освен това започна и да бута без причина децата. Вярно е, че трябва да сме търпеливи, но на мен ми свършиха нервите, защото сме по цял ден заедно. Не знам какво да те посъветвам, не съм добър пример, защото вече пускам " шамарената фабрика" Embarassed. Просто да си знаеш, че не е рядкост.
Виж целия пост
# 4
Наскоро (от 18.09) започнах работа, майка ми го гледа. По принцип до сега не сме имали проблем-за него това е любимата баба. Не знам какво става-само рев, тръшкане, капризи....Какво да правя? Моля помогнете! Благодаря!
А може би тъгува за вашата раздяла и по този начин те "наказва".
Виж целия пост
# 5
Яна се държи по същия начин ooooh!  Слава бого напоследък като, че ли отшумява Praynig
Виж целия пост
# 6
Същата е и Калина.
Това било кризата на двегодишните Wink
Виж целия пост
# 7
Ами ние сега ще правим 3г. и се държи като бебе. Помислих си че детската градина ще го промени , но засега си е същият щурчо.
Виж целия пост
# 8
Сина ми в събота ще навърши 2 години, но вече този  "прекрасен" период го е хванал стабилно. Тръшка се, прави каквото той реши, нервира се ако не е неговото и почва да удря по стените или земята докато някой не му угоди. Гледам да го игнорирам максимално, но няма управия!!!  ooooh! Педиатърката каза, че този период продължава до 3 годишна възраст. Аз до тогава незнам дали ще издържа психически!!! Crossing Arms
Виж целия пост
# 9
На моменти Гоги е същия.Чувала съм за нещо като детски пуберитет,ама незнам дали е това
Виж целия пост
# 10
Още нямат годинка, но единият ми син е същия. Така се промени, след като се върнахме от морето и започнахме да говорим за яслата и с това обикаляне по поликлиниките за изследванията... ooooh! Сега вече ходят на ясла, а той още се тръшка като види оградата й. Но пък брат му не е такъв да чукам на дърво Thinking. И аз се надявам скоро да отшуми.
Виж целия пост
# 11
Това е така наречения бебешки пубертет, период който най-често се проявява между 2 и 3 годишна възраст.

Това което аз научих дотук е че към децата в тази възраст трябва да се подхожда със спокойствие, търпение, уважение към тяхната личност, свобода, но също така и налагане на родителския авторитет (със спокоен тон, а не с крещене и шамари).

И на мен понякога ми избиват балансите и аз крещя и аз понякога пляскам дупе, но в името на истината последната седмица се опитвам да запазя спокойствие, както и таткото и ефекта е поразителен върху детето  Thinking
Виж целия пост
# 12
Хлапето на сестра ми беше същата истерия-той направо падаше на земята на колене и даже си удряше главата в земята.Но да не помислите,че е толкова прост-подбираше меки повърхности хихихи.
Лигавщини и проява на характер.
Ще мине.
Виж целия пост
# 13
Абсолютно нормално поведение за тази възраст - бебешки пубертет, доказване и т.н. Наистина това отминава, но трудното е майката да издържи - все пак да запазиш самообладание и да се справиш със ситуацията на истерично ревящо в някой магазин не е лесно. Всички погледи вперени в теб и направо им чуваш мислите - тази не може да се оправи с детето си!  newsm61. Аз съм пробвала различни варианти и спокойно обясняване и лудо крещене и от моя страна и в един момент този период отшумя. Ще се справиш, търпение му е майката. newsm10
Виж целия пост
# 14
Лелеее,какво ни чакаа.. ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия