домашно приготвени пюрета

  • 6 082
  • 79
до сега давах само купешки, но имам пресни зеленчуци, които искам да приготвя сама.
Как се правят домашни пюрета? За сега съм захранила само с картоф и морков.
А как се съхраняват?
Виж целия пост
# 1
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и готово. Според възраста може да добавиш масло, една идея сол, АМ и т.н.
Виж целия пост
# 2
благодаря, sharli! А как да съхраня количеството, което остава - тъй като съм на етап захранване, т.е. по лъжичка-две на ден докато въведа зеленчука
Виж целия пост
# 3
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.
Виж целия пост
# 4
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.
 Peace
Виж целия пост
# 5
Вариш избрания зеленчук и пасираш с кърма или АМ.
В началото правех всеки ден по малко пюре. Чак когато започна да изяжда по бурканче на хранене, започнах да правя по 2-3 и да стерилизирам допълнителните бурканчета, за да ги съхранявам за по-дълго.

и аз така правех Peace
Виж целия пост
# 6
а може ли към купено пюре да добавиш и домашно?
Виж целия пост
# 7
Може
Виж целия пост
# 8
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и
 И аз така ги правех. Peace
Виж целия пост
# 9
а след като съм на етап захранване всеки ден ли ще трябва да варя един и същи зеленчук (например тиква) докато захраня с нея или може да го приготвя днес, напълня едно бурканче и да го съхраня в хладилника за няколко дни докато я захраня с тиква?
А пюрета от домати и чушки как се правят?
Виж целия пост
# 10
Домашно приготвени пюрета могат да се съхраняват в хладилиника. Аз приготвям две дози и оставям едната в хладилника за другия ден.
Вариш избрания зеленчук, пасираш докато е още топло с част от водата в която са били варени и готово. Според възраста може да добавиш масло, една идея сол, АМ и т.н.
Сол до годинка не се прибавя, а след това малко.
Виж целия пост
# 11
вместо масло е по добре да е с зехтин /екстра върджин/
Виж целия пост
# 12
Аз също съм на етап захранване и правя следното-варя си картоф или друг зеленчук за 2 дни, после си приготвям дозичката за деня,а останалата част от зеленчука го слагам в кутиика в хладилника, не го пасирам. На следващия ден го притоплям с малко водичка на котлона и го приготвям както обикновено.
Виж целия пост
# 13
Варя зеленчуците на пара, пасирам ги и още топли в бурканчета затварям и обръщам,след това в  хладилника,правя по 4-5.
Месото си варя отделно и го замразявам във формички за лед във фризера и когато трябва да е месно пюрето слагам по 2 кубчета .
Виж целия пост
# 14
mamami4e, стерилизираш ли бурканчетата когато правиш по няколко дози или просто си сипваш пюрето в тях, обръщаш и в хладилника? Колко време могат да стоят така?
А за месото - как така на кубчета замразяваш? Извинявай за въпросите, но нямам идея как става, а ми писва всеки ден да готвя (готови пюрета не яде) и после да изхвърлям остатъка...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия