КУС-КУС със зеленчуци

  • 8 829
  • 24
Рецептата ми се видя интересна превеждам я от испански. Пише, че може да се направи и с други зеленчуци.


КУС-КУС със зеленчуци


1 ч.ч. кус-кус
1 глава кромид
1 тиквичка
1/2 патладжан
1/2 червена чушка
соев сос, сол, пипер и кимион


Сварете кус-куса в подсолена вода и го запазете. В тиган сложете всички зеленчуци, нарязани на малки парченца, сложете капак и ги изпържете. Добавете сол, соев сос, кимион и пипер на вкус, както и сварения кус-кус. Разбъркайте, сложете капак и гответе на огън още 3 минути. Сервира се топло!


Виж целия пост
# 1
Хубава рецепта Grinning
Вкъщи всички обичаме кус-кус,така че ще я пробвам.
Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace
Виж целия пост
# 2
На едно място видях, че кус-куса се вари в пилешки бульон, но рецептата е за пиле с кускус

Виж целия пост
# 3
Хубава рецепта Grinning
Вкъщи всички обичаме кус-кус,така че ще я пробвам.
Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace
Днес ще го направя.Остана сварен,но не овкусен от закуската.Благодаря за идеята!
Виж целия пост
# 4

Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace

мисля, че тази рецепта се приготвя с истински кус кус, а не с този, който е познат в Бг, т.е. който е тестян.

преди в темата за арабска кухня една мама беше дала тази рецепта, както и обяснение как се приготвя кус кус.
прави се на пара и се бърка няколко пъти със зехтин.

аз правя нещо подобно, но с булгур, защото не се вари, а се накисва само.
Виж целия пост
# 5


Ето снимката малко увеличена, пък до където се побере:


Виж целия пост
# 6
ЕТО и рецептата за пиле с кус-кус:

КУС-КУС С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ


300 гр. пилешки гърди
кускус (върши работа и булгур или сварен ориз)
1 морков
1 тиквичка
1 шепа гъби
1 червена чушка
3-4 скил. чесън
къри

Пилешките гърди се сваряват и нарязват на малки парченца, в същият бульон се сварява и кускуса. Зеленчуците се нарязват и изпържват в тиган. Към тях се прибавят пил.гърди-нарязани, кускуса сол и къри. След 3-4 мин. се маха от огъня и се сервира топло.




Виж целия пост
# 7
Хубава рецепта Grinning
Вкъщи всички обичаме кус-кус,така че ще я пробвам.
Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace

И аз правя често тази салатка  Peace
Виж целия пост
# 8
Леле, от кога не съм се сещала за кус-кус..... Благодаря, че ме подсети, ще се пробва!
Виж целия пост
# 9
Хубава рецепта Grinning
Вкъщи всички обичаме кус-кус,така че ще я пробвам.
Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace
Днес ще го направя.Остана сварен,но не овкусен от закуската.Благодаря за идеята!
Моля!Дано да ви хареса! Hug



Аз пък правя руска салата с него.Вместо картофи слагам сварен кус-кус,а останалото си е същото,както при руската.Също става вкусно Peace

мисля, че тази рецепта се приготвя с истински кус кус, а не с този, който е познат в Бг, т.е. който е тестян.
Не съм чела рецептата в Арабска кухня,но и с този кус-кус се получава добре.
Виж целия пост
# 10

мисля, че тази рецепта се приготвя с истински кус кус, а не с този, който е познат в Бг, т.е. който е тестян.

преди в темата за арабска кухня една мама беше дала тази рецепта, както и обяснение как се приготвя кус кус.
прави се на пара и се бърка няколко пъти със зехтин.

аз правя нещо по
добно, но с булгур, защото не се вари, а се накисва само.

да точно с такъв кус кус е, този в БГ е доста по-голям, тестени топченца, вкусът на истинския е много различен.
Виж целия пост
# 11
6te probvam vsi4kite recepti!  bouquet
Виж целия пост
# 12
моми4ета, арабският кускус няма никаква връзка с кускуса от бг, тука има такъв като бг , но се нари4а друго и се готви по разли4ен на4ин! кускус се готви на пара ,омесен с вода и зехтин! зелен4уците и месцата са в долната тенджера и се оставя сос  достатъ4но за да поеме после като се залее кускуса! той трябва добре да поеме и да е всяко зрънце отделно! както и оризът(ънкъл бенс или басмати) се готви на пара!поне за тука е така и е много вкусно! ина4е кускус арабски е аналог на едър  грис месен на ръка и минат през разли4ни сита, гледам всяка година как го приготвят и много вкусен на ръка, отколкото купешкия!
Виж целия пост
# 13
моми4ета, арабският кускус няма никаква връзка с кускуса от бг, тука има такъв като бг , но се нари4а друго и се готви по разли4ен на4ин! кускус се готви на пара ,омесен с вода и зехтин! зелен4уците и месцата са в долната тенджера и се оставя сос  достатъ4но за да поеме после като се залее кускуса! той трябва добре да поеме и да е всяко зрънце отделно! както и оризът(ънкъл бенс или басмати) се готви на пара!поне за тука е така и е много вкусно! ина4е кускус арабски е аналог на едър  грис месен на ръка и минат през разли4ни сита, гледам всяка година как го приготвят и много вкусен на ръка, отколкото купешкия!

Аз си купих арабски кус-кус от "Пикадили" преди повече от месец. Още нищо не съм го правила, точно защото не знам как  Crazy  Яла съм когато със нашите живеехме в Алжир. Много вкусно ми беше тогава. Помня, че си имаха специални кускусиери - тенджери на няколко нива, в които слагаха вода, месо, зеленчуци и най-отгоре кус-куса.

Това нашето не е кус-кус, а паста на малки топченца.
Виж целия пост
# 14
marsy, дикси, накарахте ме да слюнкоотделям. И аз съм живяла в Алжир и споменът ми за техния кус-кус е за нещо мноооого вкусно. Даже от там имаме и някаква медна кус-кусиера, която не знам как се ползва (около 50 см диаметър, на крака, с дупки в долната част на капака).
Явно тези нива ми се губят...
Къде точно в Пикадили е арабския кус-кус? Ще си взема и ще пробвам, пък каквото излезе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия