За миенето на продуктите

  • 1 803
  • 15
Вие как си мието продуктите преди да ги ядете, готвите или нарежете на салата? Става въпрос за зеленчуци и плодове, защото аз ги мия с препарат и дъъъълго изплаквам, независимо дали ще ги беля после. Само марулите са спасени и се мият с вода. А миете ли лука и чесъна след като го обелите?А морковите? Кога миете картофите - преди или след като ги обелите?
Виж целия пост
# 1
Защо с препарат - какъв за миене на чинии или нещо специално, защото аз такова нещо не съм виждала:thinking:
Според мен е достатъчно да се измият добре под течеща вода.
А картофите и морковите ги мия и преди да ги обеля и след това една баня, а за различните видове лук - един път преди рязане или друга обработка.
Laughing
Виж целия пост
# 2
Мия и аз всичко и даже и аз слагам препарат, ако има нещо което да ме притеснява (обикновено ябълките ги мия с гъба и веро  Sign Exclamation ). После обилно с вода.
Виж целия пост
# 3
Никога с препарат, но обилно с вода. Четох в една книга, че може да се накисват за малко в кислородна вода смесена с чешмяна.
Всъщност цитрусите ги търкам с гъба в препарат ooooh!
Виж целия пост
# 4
Аз мия зеленчуците със сапун Тео- бебе.....
Започнах с него, защото реших, че щом съм си мила гърдите преди кърмене с този сапун, сега мога да мия и зеленчука- нали бебко вече му е свикнал с вкуса Grinning
Виж целия пост
# 5
За зеленчуците разбрах, че било хубаво след като ги измите и преди да ги нарежете да ги киснете във вода с оцет. После само ги изплаквате и си правите салатата.
Виж целия пост
# 6
Аз мия всичко само с вода, но е дълга процедура, накисване около 10 - 15 мин в хладка вода, плакнене, пак накисване и плакнене с топла вода Simple Smile А това което беля го мия и преди и след белене и накисвам за малко (с изключение на лука и чесъна - мия само след белене)
Виж целия пост
# 7
Iabulki, domati, krastavici...mia s vero.
Maruli i salati nakisvam vav voda i mia list po list, posle reza i taka s kupata slagam vav frizera za okolo 10 min. Stawat super swezi i ubivam mikrobi:)
Grozdto anprimer nakiswam sashto i miq na MNOGO silna struia voda.
Виж целия пост
# 8
Никога не мия с веро Rolling Eyes
Само лимоните за домашната лимонада мия с гъба и сапун, защото не беля корите.
Виж целия пост
# 9
Мия само със сапун и топла вода. Да сложа веро на плодове или зеленчуци, които после няма да обеля, значи да търкам, да търкам, без да мъркам...нали я помните онази войнишка песничка Laughing
Морковите и картофите мия и преди да ги обеля, и след това. Лукът - след като го обеля, преди да почна да го режа. Марулките ги мия, като ги накъсвам лист по лист и измивам старателно всеки от тях, за да няма после скърцане на /между/ зъбите.
Виж целия пост
# 10
Картофите и листните зеленчуци (марули, салата, спанак, коприва) първо накисвам в студена вода, за да падне пръстта. След това ги мия в гевгир под много силна струя. (Калната вода не я хвърлям в мивката, защото запушва каналите, а с нея си поливам цветята).
Иначе не използвам препарат, това за мен е допълнително химизиране на хранат - колкото и да изплакваш, все остава от него.
Виж целия пост
# 11
Мия всичко, но само с вода! с препарат не - защото люспите са порести. даже яйцата измивам, преди да ги вкарам в хладилника.
зелка мия - лист по лист, за не се е мушнала някоя тенийка между листата...
лук мия преди и след като го обеля... и така!
Виж целия пост
# 12
Цитат на: kuki
Аз мия всичко само с вода, но е дълга процедура, накисване около 10 - 15 мин в хладка вода, плакнене, пак накисване и плакнене с топла вода Simple Smile А това което беля го мия и преди и след белене и накисвам за малко (с изключение на лука и чесъна - мия само след белене)

 Аз правя същото, но никога не използвам някакъв препарат, защото след това имам чувството че не може да се премахне миризмата му и на нас не ни е приятно да ги консумираме така.В този ред на мисли, тъй като прочетох, че доста от вас мият зеленцучите с някакъв препарат, няма те ли усещането, че след това мизирмата на препарата не може да се махне от зеленчука или само аз съм толкова чувствителна към това.Аз лично имам чувството, че като се измие с препарат се губи истинската мизиризма на зеленчука. Thinking
Виж целия пост
# 13
Това миене с някакъв препарат заради децата ли го правите или се чудите каква работа да си намерите...Докъто миете с препарати плодовете и зеленчуците те могат да поемат от тях и никакво изплакване няма да помогне. А най-вредното в плодовете и зеленчуците са нитратите, а тях няма как да ги измиете - те са в целия плод/зеленчук...
Виж целия пост
# 14
Az sam operirana ot ku4e6ka tenia,taka 4e sam se napatila.Zaraziavaneto stava 4rez iadene na ne dobre izmiti nisko raztia6ti zelen4uci.(veroiatnostta da sa opikani ot ku4eta e po-goliama,otkolkoto plodovete po darvetata)Dobre e listnite zelen4uci i zeleto da se nakisvat v solena voda(solta ubiva gadinkite)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия