Еквивалент на немския Quark или пълномаслена иzвара?

  • 2 926
  • 14
Здравейте,

отдавна търся в България един продукт, който най-грубо мога да определя като иzвара, но НЕ обеzмаслена, еквивалент на немския кварк, ако някой се сеща. Само с него така любимият на мъжа ми "Käsekuchen", един вид чийzкейк, става като направен от майка му...
Някой има ли идея с какво мога да опитам да го zаменя или пък къде има пълномаслена иzвара?
Виж целия пост
# 1
може би във фирмените магазини на разните мандри newsm78

иначе знам за какво говориш Wink но мисията е малко трудничка Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
Със сирене Крема или нещо от типа на Филаделфия няма ли да стане?
Виж целия пост
# 3
Quark не ми прилича на извара, а на катък. С него дали ще стане?
Или с цедено кисело мляко.
Виж целия пост
# 4
За Филаделфия и аz си мислех, но то пък е прекалено маzно, към 60%, кварк има 40% и е по...как да го обясня, малко по-въzдушен.
А си нямам никаква представа какво е катък...Къде има такова нещо и ще ми се смеят ли, ако попитам? Wink
Виж целия пост
# 5
Ето какво е катък Peace
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BA
Нещо като кисело мляко, разбито със сирене. Mr. Green
Търси го при млечните продукти по магазините. И да питаш, никой няма да ти се смее.
Виж целия пост
# 6
Не zвучи никак лошо, трябва само да пробвам дали не е прекалено солен. Иначе е хубаво да е леко киселичко, това също ми липсва при иzварата.
Виж целия пост
# 7
И аз съм се сблъсквала с този проблем  Sad според мен кремата е най-близо до вкуса на кварка, но така и не пробвах да видя какво ще се получи. Непременно да докладваш после с кое си пробвала и как е станало.
Виж целия пост
# 8
не смея да пробвам с кремата, че доста работа е тоzи кекс и ако не стане, ще ме е много яд Grinning Но ще потърся във фирмените магаzини на мандрите маслена иzвара, както ме посъветвахте, и ако намеря и стане, обещавам рецептата. Мерси на всички Hug
Виж целия пост
# 9
Сердика и аз мисля, че крема сиренето е най-близко до кварка.

аз като превеждам и пращам рецепти на майка пиша крема сирене. до сега не се е оплакала от несполука.

иначе аз ползвам кварка за млечна салата тук и си мисля, че и цедено кисео мляко ще ти свърши работа.
продават го изцедено и можеш да го оставиш още да се поизцеди и тогава да правиш кезекухена.

аз си спомням, че през комунизма продаваха извара като немската, беше в кутийки като майонезата Краси.
полсе изчезна Rolling Eyes

успех!
Виж целия пост
# 10
А ако се пресече прясно мляко,с по-висока масленост няма ли да стане?
Аз лично извара от магазина не купувам,а си пресичам мляко,изцеждам сурватката и ползвам получената гъста маса...това мисля е истинската извара.Може да се посоли на вкус или съответно да се подслади....
Виж целия пост
# 11
Аз съм правила Käsekuchen с обикновенна извара , и се получи доста добре. На вкус не се различава от такъв направен с кварк, само колкото и да се разбива с миксера все седи на малки топченца , за разлика от кварка . Но като се изпече не се забелязат  Naughty.
 
А това с пресичането на прясното мляко, как става Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 12

А това с пресичането на прясното мляко, как става Rolling Eyes.
  Слагаш го да заври и прибавяш малко кисело мляко-1/2кофичка,оставяш така да ври няколко минути и готово,млякото става на "парцали".Като изстине прецеждаш отделилата се сурватка и изварата е готова.Вместо кисело мляко може да се сложи лимонтузу или сок от лимон.
Виж целия пост
# 13
Изобщо не се притеснявай да използваш извара за Kaesekuchen-а. Аз го правя единствено и само с извара и то кашкавалената, която е дори леко солена....като се добавят яйцата, пудрата захар и ароматите и след като се изпече се получава страхотен немски сладкиш (който няма нищо общо с чийзкейковете с Филаделфия)

ето го моя
http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633076044639843750.jpg

катъкът не е подходящ за този сладкиш....... Naughty


Виж целия пост
# 14
Тане, направих един с иzвара, на вид стана чудесен, но вкусът просто не беше същия Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия