Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зеленчуците-слагане в студена или кипяща вода?

  • 1 374
  • 26
Е, това е въпроса! Провокиран е от факта, че в двете книги за хранене които имам , пише различно. В едната , че се слагат в хладка вода . Във втората в кипяща с малко сол.. Целта е да се запазят витамините. Какво е вашето мнение? newsm78 newsm78 newsm78. Ето как е обясненено защо се слагат в гореща вода.

" Високата температура разрушава свободните клетъчни ензими, които разграждат витамините. В хладка вода, активността на ензимите се запазва,  а с това и загубата на витамини силно се повишава"

 
Виж целия пост
# 1
Аз знам(мисля,че Иван Звездев го беше казал),че ако искаш да запазиш витамините се слагат в кипяща вода,а за да стане по-ароматна супата се поставят в студена вода зеленчуците.
Виж целия пост
# 2
В кипяща  Peace
Виж целия пост
# 3
Преди като не знаех както дойде,но сега само в кипяща.
Виж целия пост
# 4
В кипяща.
Виж целия пост
# 5
Досега винаги съм ги поставяла в студена  newsm78
Виж целия пост
# 6
В кипяща вода, може и без сол.
Виж целия пост
# 7
  Ако готвя за нас,ги слагам в кипяща вода;ако приготвям пюрета за детето-в студена вода,в йенска тенджера с капак и в микровълновата Peace
Виж целия пост
# 8
В кипяща вода ги слагам, но така съм видяла от майка ми и никога не съм си задавала въпроса - защо?!  newsm78
Виж целия пост
# 9
В кипяща.
Виж целия пост
# 10
в кипяща, без сол, със сол по бавно се сваряват
Виж целия пост
# 11
В кипяща.
Виж целия пост
# 12
В кипяща вода.  Peace
Виж целия пост
# 13
и аз в кипяща
Виж целия пост
# 14
Все тая - ако давате после и водата  Wink
Аз готвя с много малко вода и винаги си я ползвам и нея..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия