250гр черен шоколад
150гр пудра захар
150гр масло
1 пакетче ванилия
60гр брашно
3 яйца
1 щипка сол
Стопявате маслото на слаб огън (да не зацвърчи) и после натрошавате вътре шоколадът. Пише да се стопява на водна баня, но аз стопявам на тих огън и маслото, и шоколадът заедно. Пускате фурната да се загрее на 180 градуса. Сваляте от огъня, добавяте пудрата захар, ванилията, разбитите яйца и щипката сол. Накрая добавяте брашното. Разбъркайте добре и сипете сместта във формичките. Най-добре в чашки за крем-карамел. Аз ги правя в едни тави, които са разграфени на чашки, но обезателно постилайте вътре хартия за печене. Слагате във фурната за 15мин, после я изключвате и ги оставяте вътре още 5. Все пак внимавайте, фурните са различни, не ги препичайте, стават трошливи и сухи. Да са лепкави в средата, да лепи на клечката, да са глетави и тежки трябва! Оставяте ги да изстинат и после слагате в хладилника за минимум 2 часа.
Може да ги изпечете и в обща тава и после, след изстиване и след хладилника, да нарежете на отделни порции.