Една бърза и много вкусна торта

  • 2 972
  • 13
   Реших и аз да споделя с вас една рецепта за торта.Дано да ви хареса и да съм ви била полезна,така както вие сте много полезни с вкусотиите,които споделяте.
   Времето,което отнема правенето й е около 15-20 мин,стойността на продуктите е около 4- 5 лв - лошото е,че трябва да престои поне  4 часа преди употреба.

                Продукти:
1.      4 пакетчета обикновенни бисквити "Житен дар"/най-хубава става когато са с масло/
2.      1 голям маргарин
3.      2 ванилии
4.      4 чаени чаши захар
5.      2 с.лъжици какао
6.      5-6 /хлебни/ ябълки
7.      1 голяма сметана на Данон

              Начин на приготвяне:

     В по-голям съд се топи маргарина.Прибавят се натрошените предварително бисквити,ябълките/обелени и настъргани/,захарта, какото и ванилията.Обърква се хубаво,най-добре става,ако бъркате с ръце,сместта става по-хомогенна.След като е объркано добре сместта се слага в подходяща чиния и се оформя като торта,след което се намазва с предварително подсладената  сметана по вкус.По рецепта е най-добре тортата да престои 10 часа в хладилник.Тортата по рецептата е сладичка,така че ,ако не сте привърженички на по-сладкото не слагайте 4 ч.чаши захар.

   Тортата е много,ама наистина много вкусна и колкото повече престоява толкова по-вкусна става.

   Добър апетит на тези,които смятат да я пробват и ми кажете моля дали ви е харесала Hug.
Виж целия пост
# 1
Мерси,  Wink на мен много ми допада тази тортичка и ще се пробвам да я направя, тъкмо имам и ябълки.
А заквасената сметана предполагам,че може да се замени и със сладкарска...
Иначе чаши захар и на мен ми се виждат множко,може би 2 ще е по-добре Wink
Виж целия пост
# 2
мисля да пробвам звучи ми вкусно
Виж целия пост
# 3
Не става  ли много тежка с толкова маргарин?
Виж целия пост
# 4
Изобщо според мен не става тежка с толкова маргарин и бисквитите не са малко Peace.

Незнам дали може да се смени сметаната,никога не съм го правила,но ако става със сладкарска кажи и аз да пробвам.
Виж целия пост
# 5
Ще стане много тежко маргарин+сладкарска сметана. Не се връзват вкусовете.
Виж целия пост
# 6
Аз смятам да го пробвам.
Виж целия пост
# 7
и аз ще го пробвам. благодаря за рецептата   bouquet
а колко захар слагаш за подслаждането на сметаната? щото тези две чаши захар ги слагаш в блата, нали?
Виж целия пост
# 8
Уриел,да ти кажа честно не съм засичала точно колко слагам в сметаната,защото я правя на вкус - хем да ми е сладичко,хем не много. Нали тортата е все пак сладка.Успех в правенето Peace,а и оригиналната рецепта не е със сладкарска сметана,а със сметана на Данон.
Виж целия пост
# 9
Аз смятам да го направя така както си писала.Не ми се иска да я изменям преди да съм я опитала оригинална.
Виж целия пост
# 10
 Peace И аз така правя когато приготвям нещо за първи път,по оригиналната рецепта.После,ако нещо не ми е точно по вкуса го променям.Успех и да ви е сладко.
Виж целия пост
# 11
  bouquet
Виж целия пост
# 12
голям маргарин е 0,500гр. нали?

а може ли с масло???
Виж целия пост
# 13
От 0,500 да,ами незнам дали може с масло.. newsm78.Ама като се замисля защо да не може,може пък и по вкусна да стане Peace.
Ще взема и аз да пробвам с масло другия път.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия