Кroppkakor или картофени топки с пълнеж от Смоланд

  • 1 097
  • 1
нещо вкусно от Южна Швеция

http://en.wikipedia.org/wiki/Kroppkaka



продукти:[/b]
   1 kг сурови картофи
  250 гр варени картофи
   150мл смесени по равно пшенично и царевично брашно
    200 гр шарено свинско (смесено бяло и червено)
    1 глава лук
   2 сл едросмлян бахар

суровите картофи се настъргват, слагат се в кърпа и се изтисква водата от тях (колкото може)
добавя се брашното и смачканите варени картофи
омесва се на тесто
месото и лукът се режат на малки парченца, запържват се леко в малко мазнина
добавя се смления бахар
тестото се оформя на руло и се реже на парчета
във всяко парче се прави дупка, която се пълни с лука и месото
оформя се на топче
така оформените топчета се варят в солена вода около 40мин

сервиране:
сервират се със сметана и сладко от червени боровинки или просто само с масло
може да се разреже на филийки всяко сварено топче и тези филийки да се запържат леко в масло

Виж целия пост
# 1
в Германия са доста предпочитана гарнитура. викат се Knödel . има картофени, от геврек, от хляб, с пълнеж, без пълнеж , сладки, солени, за супи, за гарнитура....

вариации много. картофените ги ядат с гулаш или свинско печено със сос.



aз не ги ям в никакъв вариант. дори панирани не са ми вкусни. Whistling
въпрос на вкус Peace, половинката умира за тях  ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия