Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

плуване след секцио

  • 2 552
  • 10
Здравейте, момичета! Интересувам се колко време след раждане секцио може отново да започна да плувам.  Моля споделете, ако знаете повече по въпроса, защото аз не намерих никаква информация по въпроса.
Виж целия пост
# 1
Ами мисля, когато гинеколога ти разреши, предполагам, че си е индивидуално за всеки. Все пак докато ти свършат лохиите едва ли ще плуваш, та след това мисля няма проблем.
Виж целия пост
# 2
Аз 1 месец след секциото отидох за първи път
Виж целия пост
# 3
На мен логично ми звучи след 6мес, защото това е времето за зарастване и адаптация на ръбовете. То е ясно, че след 30 дни няма рана, но това е външната рана, а вътрешните слоеве ? По-добре не рискувай, че главоболието после е голямо.
Виж целия пост
# 4
Според мен като спрат лохиите и заздравее външния шев. За вътрешните шевове не би трябвало да има проблем, освен ако не скачаш във водата с главата напред и не практикуваш силово плуване с претоварване, батерфлай или силен крол. По полека просто.
Виж, мен например ме притесняват гърдите - дали няма опасност да ги заразя с нещо newsm78, понеже кърмя. Затова мисля да се консултирам с лекар по този въпрос. 
Виж целия пост
# 5
При изписването ми от болницата питах за спорт, плуване, гимнастика - и само това ми повтаряха: Най-рано шест месеца след операцията. По-добре напълно здрава и със зарастнала рана, а сега в това време може и да се разболее човек, та хем операция, хем някакво неразположение. А и най-вече трябва да изтекат лохиите, че иначе  Sick.
Виж целия пост
# 6
Аз получих благословия от гинеколожката си да плувам 3 месеца след секциото, но много съжалявам, че го направих - сдобих се с бактерии от басейна Sick  и сега ги лекувам. Обяснението й после беше, че явно още ми е слаба имунната система и т.н. ( кърмя )  Crazy
Наистина по-добре да се изчака 6 месеца, независимо, че раждането не е било по естествен път и то не заради натоварването на операцията ( естествено не трябва ударно да се плува), а заради съмнителната хигиена на дори висококласните басейни у нас  Whistling
Виж целия пост
# 7
Ако операцията е минала нормално и зарастването върви добре може и след третия месец, но отначало плувай с дъска, за да се натоварваш по-малко.
А за бактериите, хм, така е.
Виж целия пост
# 8
Дааа, и на моя гинеколог на въпроса Мога ли вече да си плувам / след 2.5 месеца от секциото/ отговора беше - "естествено, ако искаш да ме посетиш скоро...Simple Smile"
Отказах се:)
Виж целия пост
# 9
Zdravej, ako imash lichen basejn, mozesh da pluvash i mesec sled sekcioto, ako shte hodish na obshtestven, poizchakaj oshte malko. vse pak se posyvetvaj s doktora si!
A i zavisi ti kak se 4uvstvash, ako si ok, pluvaj:)))
Виж целия пост
# 10
Ми аз един месец след секциото плувах, ама плувах... Не в басейн, де, в морето. И през ум не ми е минавало, че може да ми навреди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия