ПАСТЕТ С РИБА ТОН :)

  • 5 401
  • 15
Здравейте Simple Smile откраднах от риболовното списание на мъжа ми рецептата на броя и се получи доста вкусо нещо Simple Smile Simple Smile Simple Smile
2 консерви риба тон / за предпочитане в растително масло/, 3 сварени яйца,  1 кутия топено сирене, копър, сок от лимон, няколко капки соев сос, сол и черен пипер. Сварените яйца се нарязват на дребно и се смесват с добре разбитото топено сирене /може и шопско топено сирене да се добави/ с подправките и всичко се добавя към намачканата риба тон. Украсява се с резени лимон и се поднася с препечени филийки от черен или пълнозърност хляб.

ДОБЪР АПЕТИТ Simple Smile
















Виж целия пост
# 1
 Hug
Ох, така както си обичам риба ще стане супер, не се и съмнявам, много ти благодаря, че сподели с нас, ще я пробвам още утре  bowuu
Виж целия пост
# 2
оОбещавам да надниквам по-често в риболовното списание Simple Smile
Виж целия пост
# 3
И ние в къщи обичаме риба тон така че ще пробвам да приготвя и пастетчето  Wink
Виж целия пост
# 4
Твоят вариант звучи вкусно!  bouquet

Ето и моят вариант:

1 голяма консерва риба тон в собствен сос
1 пакетче сирене Крема
2-3 с. л меко масло
сок от лимон
черен пипер
и 1 глава лук - ако искате насърган или ситно нарязан в пастета, ако искате нарязан на шайби върху препечена филийка намазана с пастета!
Виж целия пост
# 5
Мммм, звучи много приятно Simple Smile
Ще го пробвам. Прилича ми на една рибена салата "МИМОЗА", която е страхотно невероятна и изпива солидно количество водка Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ако я нямата в рецептите си ще Ви я напиша Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Ще го опитам това bowuu
Виж целия пост
# 7
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug
Виж целия пост
# 8
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug

Добре Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Много вкусен пастет става дори и с копърка от консерва, като се смеси с кетчуп и пасиран лук.
Виж целия пост
# 10
Много интересно звучи, ще пробвам непременно  Peace
Виж целия пост
# 11
GERBER, не питай, ами направо я напиши. Hug

Ето я рецептата + още една:
САЛАТА „МИМОЗА”

Продукти: 6 твърдо сварени яйца, 100 гр. кашкавал, 1 купичка майонеза, 1 консерва риба тон  /най-добре в собствен сос/, 100 гр. масло, 1 глава лук.
Белтъците се настъргват на ренде и се слагат на дъното на чиния. Върху тях си настъргва кашкавала и отгоре му се разстила половината от майонезата. Отгоре се разстила и останалата маойнеза. Следващият ред  е от настърганата глава лук, а най-отгоре се рендосват твърдото масло и сварените жълтъци. Салатата се оставя в хладилник до момента на сервирането.


САЛАТА С МАКАРОНИ

Продукти:  400 гр. макарони ( охльовчета или панделки), 200 гр. шункя, 200 гр. грах,  2 бр. зелени чушки, 200 гр. сирене, няколко маслини за украса.
За заливката: 3 с.л. оцет, сол,  сокът от 1 лимон,  зехтин (олио), магданоз, копър, целина на парченца.
Шунката се нарязва на ивици, а чушките на кръгчета. Прибавят се грахът и сиренето и всичко се смесва в голяма купа със сварените макарони. Добавя се заливката. Салатата се украсява с маслини и магданоз.
Виж целия пост
# 12
Ще пробвам  и този вариант. Ние често правим подобен пастет, но вместо топено сирене слагам заквасена сметана. Божествено е, поднася се с  препечен хляб.
Виж целия пост
# 13
Момичета, вие сте страхотни  bouquet  bouquet  bouquet Ще пробвам всички варианти
Виж целия пост
# 14
Гербер , има леко объркване в рецептата на "Мимоза"- та. Значи там където е пропуснат слоя с рибата, отгоре му се слага останалата майонеза, нали?Или аз бъркам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия