*Пай с конфитюр от кайсии*

  • 2 207
  • 9
Пай с конфитюр от кайсии
време за приготвяне: 30 мин
Продукти за 8 порции
175 гр. брашно
щипка сол
70 гр. смлени орехи
50 гр. пудра захар
2 жълтъка
1 ванилия
75 гр. краве масло
10 с.л. конфитюр от кайсии

Приготвяне: Брашното се пресява със солта. Върху работната повърхност се слага 1/3 от него. Прави се кладенче, в което се сипват захарта, ванилията и жълтъците. Продуктите се размесват леко с пръсти. На порции се прибавят размекналото масло, останалото количество брашно и орехите, като се меси докато се получи еднородно тесто. То се завива в найлоново фолио(аз го сложих в найлоново пликче) и се охлажда за половин час в хладилник. Охладеното тесто се разточва на кора с дебелина 3мм, която внимателно се слага в форма с диаметър 25 см(аз го сложих в тава с падащи стени, за да мога да го извадя по лесно после). Изрязаните крайща се замесват и разточват отново, като се отделят за решетката на пая. Пече се в затоплена до 200* фурна до леко зачервяване (около 15 минути). Охладеният пай се намазва обилно с конфитюра. От останалото разточено на кора тесто се изрязват ленти(аз направих ленти чрез машинка за бишкоти), които се кръстосват над пая като решетка, като крайщата им се притискат към ръба на тестото. Паят се връща в фурната и се допича 10-15 минути. Приятен апетит!


PS: Рецептата е от списание "Кулинарен журнал". Пая стана страхотен, не е много дебел, напротив- тънак като пица, аз го направих със конфитюр от ягоди, защото много ги обичам, но другият път ще го направя с конфитюр от кайсии. Решетката ми не стана много хубава, но това е защото тестото е много лепкаво, другият път мисля да направя лентите чрез шприц.
Виж целия пост
# 1
Допада ми ! Нещо като бисквитка ли става отдолу блата ? Тестото за решетката за по- лесно може да се замрази за кратко  и после да се наренда отгоре на едро ренде непосредствено преди печене  , става красиво - правила съм пай по този начин !
Виж целия пост
# 2
Цитат
Допада ми ! Нещо като бисквитка ли става отдолу блата ?
Да.
Цитат
Тестото за решетката за по- лесно може да се замрази за кратко  и после да се наренда отгоре на едро ренде непосредствено преди печене  , става красиво - правила съм пай по този начин !
Мерси за съвета.
Виж целия пост
# 3
SlaDk0_i_SoLeNo правира ли си го с друго сладко, че аз нямам от кайсии  newsm78
Виж целия пост
# 4
SlaDk0_i_SoLeNo правира ли си го с друго сладко, че аз нямам от кайсии  newsm78
Не съм го правила със сладко, а с конфитюр  Wink и то само веднъж с ягоди, на мен ми хареса как стана, значи може да стане с всякакъв мармалад.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ти  Grinning
Ще го пробвам  Peace
Виж целия пост
# 6
SlaDk0_i_SoLeNo - Браво , моето момиче ! Ето това е даване на рецепта - радвам се , че се учиш ! Поздравления !   bouquet Следващия път като оправиш и фокуса на снимките , цена няма да имаш ! Похвално , напълни ми душата !

Този тип сладкиши са много приятни и сладки . Вкуса се определя от аромата на използвания конфитюр . Кайсиевият е най-подходящ , защото е резлив и малко потушава сладостта .
Виж целия пост
# 7
Изглежда страхотно! smile3521
Виж целия пост
# 8
И на мен ми изглежда добре   bouquet
Виж целия пост
# 9
SlaDk0_i_SoLeNo   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия