2 пържоли (каквито ви харесват)
Изброените подправки са на вкус:
канела
кимион
къри
червен пипер
сол (по желание)
черен или бял пипер
смесена подправка за скара (и/или за кюфтета)
1 чаша бира (светла)
Мед за намазване (течен)
Как ги приготвям аз:
Начуквам пържолките една хубавата с всичките подправки по-горе изброени, като ръсвам без да прекалявам и от двете страни. Или ги начуквам само с подправката за скара, а останалите подправки добавям после. После-то е, когато пържолкте се оставят малко да киснат в бирата (подправките се добавят в бирата). По желание, може да се клъцнат и няколко скилидки чесън.
В тиган - тип скара, загрявам малко олио или зехтин. Пускам пържолките. Цвърчат. Изчаквам леко да се препекат и обръщам. Намазвам пекнатата вече страна с мед - отново умерено. Аналогично и с другата страна. След което връщам отново намазаните страни с мед, да се пекнат и те за маклко. Много е важно меда да не прегори, защото ще вгорчи вкуса. Накрая изсипвам и биричката с подправките.
Понякога добавям за разкош малко сове сос - черен.
Гарнирайте с картофено пюре и ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!