Спешна питанка за прецакана смес за целувки?????

  • 1 356
  • 9
Правих еклерова торта останаха ми 10-на белтъка и реших да направя целувки. Бяха си в суха съдинка, както пише в дебелите книги,  прибавих захар започнах да разбивам и така сигурно 1 час, но сместа не става на твърд сняг както обикновено, а си седи упорито като гъста бяла лепкава смес.  #Cussing out
Очевидно няма да стане на целувки, какво да и сложа за да стане на сладки някакви поне. Мислих си за кокосови стърготини, но може би трябва и брашно малко???
Виж целия пост
# 1
Дали не ти е малко захарта? И прибави 2-3 капки лимонов сок.Пробвай пак Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
По моята рецепта на всеки белтък се слагат 4 сл,нормално пълни,захар.Напълни един по-голям съд с по топла вода и сложи вътре съда с белтъците(да ги затоплиш)и разбивай,като внимаваш да не влезе вода при белтъците.Успех.  bouquet
Виж целия пост
# 3
Сложи брашно и смляни орехи - ще станат ореховки !
Аз винаги бия първо белтъците и накрая прибавям захар и ванилия ( убедих се че с кристална захар стават по добре)
Печи 2 часа на 100 градуса !
Виж целия пост
# 4
сигурно бетъците са били студени, директно от хладилника

потопи купата с белтъците в по-голям съд с гореща вода , почти вряла и разбивай с миксера
Виж целия пост
# 5
сигурно бетъците са били студени, директно от хладилника

потопи купата с белтъците в по-голям съд с гореща вода , почти вряла и разбивай с миксера


да, студени бяха...

Добавих още захар и горе-долу стана сместа. Сега съм заредила във фурната 2 тави и да видим какво ще излезе от  цялата работа.
Благодаря за съветите Hug. Нямах представа, че ако са студени белтъците не се получава сместа Embarassed
Виж целия пост
# 6
Бравооо,много се радвам,че е станало  bouquet
Виж целия пост
# 7
Бравооо,много се радвам,че е станало  bouquet

Извадих първите 2 тави с целувки. Чудесни са, още веднъж много ви благодаря Hug
Виж целия пост
# 8
.........Благодаря за съветите Hug. Нямах представа, че ако са студени белтъците не се получава сместа Embarassed

Аз винаги разбивам направо от хладилника, не съм имала проблем. На 7 белтъка слагам 2 ч.ч. захар и става много плътен и твърд сняг. Такава ми е рецептата за един кекс.
Виж целия пост
# 9
Първо се разбиват белтъците с 2-3 капки лим, сок, после се прибавя захарта.  Идеално става, като се разбиват на котлон- не горещ, а топъл.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия