Как се карамелизира захар?

  • 56 134
  • 25
момичета, винаги сме яли готови кремове и сладкиши с карамел. днес за първи път реших да правя крем карамел вкъщи. сложих захарта в един тиган и тя постепенно се стопи, стана като сос. останалото го направих по рецептата. да, обаче през цялото време се чудя защо не замириса на карамелизирана захар?  newsm78 да не би да е трябвало още да я държа на огъня? та, молбата ми е ако може да обясните как точно се карамелизира захар, много благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Правилно си го направила.Стане ли течно си е готово. Peace
Виж целия пост
# 2
ох, благодаря ти  Hug изприщих се, че цялата тава ще иде на боклука  #Crazy а после ли замирисва на карамел? тази никак, ама никак не замириса  newsm78
Виж целия пост
# 3
ох, благодаря ти  Hug изприщих се, че цялата тава ще иде на боклука  #Crazy а после ли замирисва на карамел? тази никак, ама никак не замириса  newsm78

Да ти кажа никога не съм обръщала внимание как мирише,но сега като се замисля,май е по-скоро на изгорена захар,докато се прави.После си е добре.Ти по каква рецепта го прави? Hug
Виж целия пост
# 4
ами имам тук една книга с традиционни БГ рецепти: 8 яйца, 300 грама захар, 1 литър мляко и ванилия. ами може и захарта им да не е в ред нещо  newsm78 няма да е първия продукт, който ме изненадва неприятно  Close хич, ама хич не замириса на нищичко, а си беше съвсем течна... ами ще изчакам сега да се изпече пък да видим какви съм ги натворила  Hug
Виж целия пост
# 5
Едва ли си объркала.То просто трябва да се разтопи и най-важното да не прегори.Ако беше прегоряло щеше да усетиш по миризмата.Така,че всичко е наред.Аз имам една много хубава рецепта за крем-карамел.Сега ще ти я пусна да я пробваш някой път,много е лесна и вкусна. Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227903.msg5117989;topicseen#msg5117989
Виж целия пост
# 6
ай ай ай  Mr. Green ако този излезе сполучлив, веднага се мятам на твоя  Wink мъжът ми ще се ожени пак за мене ако го докарам този с кроасанчетата, много ти благодаря за рецептата, ще докладвам за събитията на фронта  Hug
Виж целия пост
# 7
ай ай ай  Mr. Green ако този излезе сполучлив, веднага се мятам на твоя  Wink мъжът ми ще се ожени пак за мене ако го докарам този с кроасанчетата, много ти благодаря за рецептата, ще докладвам за събитията на фронта  Hug

Между другото,този,който ти правиш е по-сложен,защото трябва да се внимава да не стане на шупли и т.н.А  тази рецепта с кроасанчетата няма как да я объркаш,а и там шупли не могат да станат.Моята половинка е влюбена в него и го правя постоянно.И се прави за 10-15 мин.Пробвай някой път. Wink
Виж целия пост
# 8
непременно! аз изчетох там в темата ти какво пише и ми звучи и на мен по-лесно  Hug
Виж целия пост
# 9
Според мен не може да се заменя едната рецепта с другата. Едното си е класическият крем-карамел, а другото е сладкиш. И вкусът им е много различен. Аз например обожавам крем-карамел, но това с кроасаните, козунак или каквото и да било друго тестено произведение, ми е изключително неприятно на вкус. Мъжът ми пък харесва повече сладкишът. Така че рецептите не са взаимозаменяеми Peace
Виж целия пост
# 10
По принцип знам, че се препоръчва да се сложат равни количества вода и захар, после работата с карамела е много по-лесна, но ако и само със захар е станало, защо пък не.
Виж целия пост
# 11
Аз никога не мога да направя карамела, винаги го прегарям  Sad
Виж целия пост
# 12
Според мен не може да се заменя едната рецепта с другата. Едното си е класическият крем-карамел, а другото е сладкиш. И вкусът им е много различен. Аз например обожавам крем-карамел, но това с кроасаните, козунак или каквото и да било друго тестено произведение, ми е изключително неприятно на вкус. Мъжът ми пък харесва повече сладкишът. Така че рецептите не са взаимозаменяеми Peace


Никой не е казал да заменя.Просто й дадох една идея,да пробва някой път.Не смятам,че съм споменавала ,че са взаимозаменяеми.Извинете ме,че съм си позволила да й предложа нещо.
Виж целия пост
# 13
Аз ти препоръчвам тая красота и вкусотия, ще те вземе мъжът ти за вечни времена! Grinning
Виж целия пост
# 14
Аз ти припоръчвам тая красота и вкусотия, ще те вземе мъжът ти за вечни времена! Grinning
   Е това още утре ще го пробвам,че за днес менюто е пълно.
А в неделя бяхме на гости и за пръв път ядох такъв крем-карамел с кроасани...не беше лош,но наистина това си е сладкиш и няма нищо общо с класическия крем-карамел,от него мога да изям една тава Embarassed

simplyaven,порозовя ли ти захарта на котлона?Ако да-значи си я карамелизирала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия