"Читави" картофи

  • 1 300
  • 18
Искам да захраня малката около Коледа с картофено пюре Grinning. Обаче държа да съм сигурна, че картофите не съдържат нитрати и др. подобни. Нямам роднини в провинцията, които биха могли да ми намерят картофи с доказан произход Mr. Green. Дайте идея откъде да ги намеря тези безнитратни картофи, а по-нататък и моркови, и ябълки, и круши.... чувала съм за магазини за екологично чисти плодове и зеленчуци, но къде има такива и дали може да им се вярва.. newsm78 Готова съм и да отида в някое софийско село, но и там каква е гаранцията, че ще попадна на честен "снабдител" Tired
Виж целия пост
# 1
Достатъчно е да накиснеш каквото пожелаеш, обелено и на парчета в голямо количество студена вода за около 20-30мин и нитратите на 99 процента падат  Peace
Виж целия пост
# 2
Достатъчно е да накиснеш каквото пожелаеш, обелено и на парчета в голямо количество студена вода за около 20-30мин и нитратите на 99 процента падат  Peace

Не заминава ли и всичко останало? newsm78
Виж целия пост
# 3
Не заминава ли и всичко останало? newsm78
Не, то zаминава после при готвенето (ако се прави неправилно  WinkLaughing.
Виж целия пост
# 4
А как е правилно? Аз мисля да ги варя на слаб огън и да добавя АМ към водата и картофите и да пасирам.
Виж целия пост
# 5
Най- добре ги вари на пара.
Аз пък се сдобих с един кашон домаши картофи и те започнаха да прорастват. И сега пак съм на изходна позиция понеже не смея да давам от тях. Много ме е яд.
Виж целия пост
# 6
 Гаранция за картофите за съжаление няма,но както казваБЛОНДИ-НАКИСНАТИ В СТУДЕНА ВОДА  Е ГАРАНТИРАНО.
 Важно е те да намат ЗЕЛЕНИКАВ цвят!
Виж целия пост
# 7
Не заминава ли и всичко останало? newsm78

Не бих казала. Правилното варене на картофи е или на пара, или във вода, но цели и с обелката, така се запазва всичко полезно. Но пък има риск от нитрати. Идеално няма. Аз предпочитам да махна нитратите, избирам по-малкото зло  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Абе това с часния снабдител ми звучи още по-опасно от супер маркета, там пък въобще няма контрол и въобще не го знаеш какво е слагал на зеленчуците си.
Аз бих направила като Блонди.

Аз исках да питам дали това за падането на нитратите важи и за готвене под пара?
Виж целия пост
# 9
а на пара как се готви?  newsm78
Виж целия пост
# 10
Има специални съдове за готвене на пара. Тези, които съм виждала аз, обаче, са неразумно скъпи (от моята камбанария).
Продават и едни кошнички (не точно кошнички, не знам как точно да го кажа)-целите са на дупки, на крачета са, кръгли и около кръглото дъно има разположени пластинки, които се събират и разтварят (като венчелистчета на цвете) и така заемат цялата обиколка на тенджерата, в която се вари. Сипва се вода, така че да не покрива дъното на "кошничката" и се вари на пара. Аз ползвам такава. Струваше около 13лв.
Виж целия пост
# 11
Тази година, с приятеля ми и майка ми отидохме до родопите(два пъти).Единият път си брахме билки Grinning,а вторият път пообиколихме по разните затънтени селца и си купихме картофи, моркови, зимни ябълки и тн.Хората доволни да изкарат малко пари, ние доволни да си купим чиста продукция Peace
Виж целия пост
# 12
Да, на пара се готви както казва ВИВИ, аз обаче си намерих съд за 10 евро Simple Smile
Виж целия пост
# 13
 Моля те сподели ни от къде закупи такъв съд(за 10 евро) и на коя марка,предварително благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 14
Ох, за съжаление не е от България, но ето за какво говореше ВИВИ:

http://www.emirsite.com/?81&02&96299, виж съда за готвене под пара. Струва 8 лева горе-долу.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия