Кайзер питки

  • 5 629
  • 34
Днес правих кайзер питки по рецептата от "Гответе с мен".Тестото е много меко,въздушно лесно се работи с него дори  е удоволствие. Заповядайте  Party
Виж целия пост
# 1
Дай рецептичката ,де Party
Иначе изглеждат страхотни,така ми се приядоха.
Виж целия пост
# 2
Заповядайте-и само снимка! Mr. GreenНе може така, не може... Crossing Arms
Виж целия пост
# 3
Дай рецептата де,какво само ни изкушаваш със снимка,аааааааа  Naughty
Виж целия пост
# 4
Заповядайте Hug
  Кайзер питки
500 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
40 гр. прясна мая или 7 г. суха
1 с.л. захар
1 с.л. сол
75 гр. масло/аз сложих течен маргарин/
1 яйце
жълтък за намазване
Маята се разтваря в топло мляко и се добавя захарт
Оставя се встрани за 10 мин. до образуване на шапка.
Брашното се пресява в отделна купа.
Маслото се нарязва на кубчета и се добавя при брашното заедно със солта.
Прави се кладенче и се изсипва маята.
Оставя се за няколко минути.
Омесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втасва, докато не увеличи обема си/ един -два часа/
Тестото се разточва и се навива на руло.
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/
Жълтъка се разбива с малко олио и намазваме питките.
Поръсваме с мак или сусам.
Печем в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути приблизително
PS.Аз направих двойна доза, но всичко сложих в машината за хляб.Половината от тестото го прибрах в хладилника.Много ми дойде.
Изморих се повече,докато го напиша smile3517
Виж целия пост
# 5
Благодаряяяяяяяя Hug
Виж целия пост
# 6
изглеждат божествено   bouquet
Виж целия пост
# 7
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/

Това не го разбрах. Rolling Eyes
Ще може ли по-подробно? Laughing
Виж целия пост
# 8
Рулото се нарязва на 15 еднакви парчета.
Върху набрашнена повърхност  се оформят 15 питки.
Покриват се и се оставят за още 30 мин.
Отгоре се нарязват с остър нож./аз със ножица/

Това не го разбрах. Rolling Eyes
Ще може ли по-подробно? Laughing
Цялото руло го разделих наполовина,после пак наполовина и после пак.Не съм броила колко парчета ми станаха,докато станат топчици да ти се събират  в дланта.След като втасаха,тогава ги разрязах с ножицата.Отгоре ги прищипваш с ножицата и после наобратно.Направих ги с ножица,защото тестото беше много меко и не ставаше с нож, а с него все едно се прави кръст. Мажеш ги с яйце,мак и във фурната.
Иначе това което написах е точно по рецептата.
Сега как е Wink
Виж целия пост
# 9
Благодаря!Това с рязането не ми беше ясно, но вече разбрах!Като ми остане време ще ги направя!  bouquet
Виж целия пост
# 10
изглеждат прекрасно на снимката  Hug
копнак си рецептата,но защо все такива рецепти,точно като съм на диетааа...,защо  Twisted Evil
Виж целия пост
# 11
А ти с твойта баклава ,а? Party
Другия път смятам да направя питките за обяд на Марабу или с "пармиджано". Wink
Виж целия пост
# 12
  bouquet изглеждат страхотно
Виж целия пост
# 13
Наистина изглеждат прекрасно
Децата много ги обичат и ще ги направя още утре.
благодаря
Виж целия пост
# 14
Оле, изглеждат страхотно и както съм гладна направо ми иде да си грабна от монитора  ooooh!. И аз уж диета ще правя  Crossing Arms.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия