Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Планирано секцио на/след датата на термина?!?

  • 1 604
  • 21
Чували ли сте такова нещо?
По неизвестни на мен причини лекарят ми се опъва да ми прави секцио. Бебето е със седалищно предлежание. Според тукашните предписания ако диаметърът на главичката му е над 9,2 см, не се препоръчва вагинално раждане. В нашият случай преди 1 седмица тази стойност беше 9,3 см. Същото важи и когато бебето е над 3 200 гр. Вече и този критерий е в сила. Единствената причина за забавяне на раждането, за която се сещам е, че дните между 1 и 4 ноември са почивни и докторът ми си има други планове за тогава. Confused
Викат ме за пълни изследвания един ден преди термина /5.11/ и вероятно операцията ще е скоро след това. Поне силно се надявам Praynig.
Страх ме е междувременно да не започне раждането. Имам си доста контракции, дори не смея да излизам навън вече, за да не тръгне бебчо да излиза.
Не питам нормално ли е такова протакане, защото явно не е /поне според БГ стандартите/, но има ли някакви рискове, извън обичайните, ако секциото стане по спешност и бебчо си е все така седалищно разположен?
Предварително благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
След като е секцио дали е по спешност или не няма рискове.Не мисли много за това-остава ви малко.Бъди спокойна-всичко ще е наред с вас!Успех!
Виж целия пост
# 2
Не се притеснявай, дори и да тръгне раждането, отиваШ в болницата веднага и Ще ти направят секцио по спеШност. Етърва ми имаШе поне 24 часа контракции преди да я оперират. С детето всичко е наред.  Peace
Желая ти леко раждане и zнай, че колкото повече бебето е в утробата, толкова по добре е zа него. ( Ако няма никакви предварителни проблеми, раzбира се)
Виж целия пост
# 3
И аз имах подобни страхове, защото бебето ми беше седалищно и доста голямо. Имах дата за планово секцио, но ми бяха казали, че ако започне да се ражда преди това, просто няма да ме вземат в болницата и да си търся друго място. А другото място, на което имах уговорка, докторката ме убеждаваше да раждам нормално и щеше да ме мъчи.  И аз така имах много контракции и не смеех да мръдна последните дни и само повтарях на бебето да не излиза още.
Ако си сигурна, че ще ти направя секцио, няма от какво да се притесняваш. Опасно е само секциото по спешност, когато има някакъв проблем, настъпил в хода на раждането. Но когато причината е седалищното предлежание, ще имаш достатъчно време да стигнеш до болницата и за всички подготвителни процедури, не се притеснявай.
Виж целия пост
# 4
За бебето е най-добре да се роди тогава, когато му дойде времето /малко царствено прозвуча  hahaha/. Тъй че, ако се наложи секцио, то няма нищо страшно, да се направи, след като бебчо подаде сигнал, че му е време да излиза.
Мнението не е мое, а на лекарите, с които съм се консултирала.
По принцип в Б-я практиката е да ти назначават дата за секцио 10-7 дни преди термина, но не защото това е най-доброто за детето - просто секциото в повечето случаи е планова операция и хората си планират времето.
Виж целия пост
# 5
Е, да 10-тина дни по-рано трябвало, но...
Моето беше 3  дни след термина, без проблеми. Зависи и колко точно ти е определен термина. Но дори и по спешност да е , пак  няма за какво повече от  обичайното да се притесняваш.
Виж целия пост
# 6
Моето планирано секцио беше ден преди термина.Аз много се притеснявах да не се наложи да родя преди определения ми ден по спешност,но беба си дочака деня,даже отстъпи ред на близначета в операционната.Спокойно и скорошна радост Peace!
Виж целия пост
# 7
Довери се на лекаря си. Той знае най-добре.
Виж целия пост
# 8
По принцип когато е сигурно, че ще раждаш секцио се планира по-рано, за да не тръгне бебчо да излиза, но щом ти е казал лекаря, че няма проблем, значи няма. Колко хора има, които започват да раждат нормално, а завършват със секцио.
Виж целия пост
# 9
Аз пък бих те посъветвала да потърсиш мнение на поне още един гинеколог и да се свържеш и с него за всеки случай!
Виж целия пост
# 10
И според мен трябва да потърсиш друго мнение.Мисля че доктора ти не постъпва така както би трябвало в създалата се ситуация.Но ти се отпусни и се успокой просто накрая всичко е малко изнервящо.Аз мисля ,че в твоето положение никой доктор няма да те остави.Ще ти разкажа за мен.Имах насрочено секцио 10 дни преди термина.Впонеделник ще ме приемат и аз в неделя започвам да стягам багаж нищо не съм стегнала, но за сметка на това ми изтекоха водите,шаш паника яхвам към болницата.Хванаха ме контракциите,накрая доктора ме завлече до операционната,бях почти в несвяст.По спешност или не доктора е там всичко да приключи благополучно.Термина ми бе на22, аз го планирах за 16 ,но бебето си каза думата исе роди на 14.Затова ти препоръчвам само спокойно,всичко ще е наред.Пожелавам ти леко раждане и най-красивото бебе.
Виж целия пост
# 11
Моето бебе също беше седалищно разположено и затова родих с планирано секцио 9 дена преди термина. Обаче рано сутринта преди операцията ми изтекоха водите и ми падна тапата. Имах и слаби предродилни болки. Така че е добре да ти насрочат секциото няколко дена по-рано.
Виж целия пост
# 12
Не мисля че ще имаш какъвто и да е проблем. На една приятелка с планирано секцио й изтекоха водите една седмица преди датата за опреция. Започнали са през ноща и като се обадила на лекарката й казала да отиде рано сутринта да я оперират и всичко си беше ок. Моето секцио не беше планирано, оперираха ме един ден след термина. Всичко ще бъде наред не се притеснявай   bouquet
Виж целия пост
# 13
Не се притеснявай, дори и да тръгне раждането, отиваШ в болницата веднага и Ще ти направят секцио по спеШност. .....
Моя приятелка роди по този начин. А моят лекар ме беше предупредил ако стане нещо и бебето тръгне да излиза да му телефонирам и да тръгвам към болницата за секцио по спешност Peace
Леко раждане  bouquet
Виж целия пост
# 14
Благодаря ви за отговорите и пожеланията! Simple Smile Надявам се бебчо да почака още малко, а аз ще се пазя колкото е възможно.
Вчера четох, че при седалищно разположени бебета е по-голям рискът от усукване на пъпната връв и това ме притесни допълнително. Лекарят ми я проследи преди няколко дни и всичко беше ОК. Това е другата причина, поради която не ми се иска да изчакваме с операцията, но явно няма как. Поне ще се опитам да не си фантазирам лоши неща  Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия