Имали суха несладка сметана за готвене?

  • 1 015
  • 9
Здравейте момичета,
отскоро чета този форум,но съм възхитена от Вас и Вашите рецепти smile3501
Записала съм си няколко и ще ги пробвам.
Та това ми е питането за сметаната.
И се сещам за още едно нещо-Как да разбера дали яйцата са стари?
Благодаря Ви. smile3525
Виж целия пост
# 1
Аз лично не съм виждала такава сметана  newsm78 Колкото до яйцата - гледай винаги срока на годност. Ако пък си ги купила отдавна и са постояли повечко време в хладилника - счуквай ги едно по едно в отделна купичка. Ако ти се стори някое яйце по съмнително - направо го изхвърляй. Това са моите съвети  Wink Дано да съм била полезна
 
Виж целия пост
# 2
Благодаря.
А за яйцата нали се гледаше долу въздушния мехур,но не помня как беше точно,
че като е голям е старо или обратното?
Виж целия пост
# 3
не го знам това  newsm09
Виж целия пост
# 4
Здравей polina-malina!
За яйцата - ще ги познаеш като ги пускаш в чаша със студена вода. Ако изплува е прясно(въздушният мехур вътре е по-голям), ако остане да плува по средата е все още добро, но не прясно - по-добре не използвай за пряка консумация без готвене - белтъка вече е втечнен и заема повече място. Ако потъне и остане долу в чашата, по-добре не рискувай - яйцата са стари!   bouquet

ПС. Каква е причината да не използваш течна готварска сметана?  newsm78
Виж целия пост
# 5
Аз ползвам течна сметана,но рядко готвя и тя бързо се разваля.
И просто се замислих дали има такава суха сметана за готвачки като мен. Mr. Green Embarassed
Виж целия пост
# 6
polina-malina , извинявай, че се намесвам в темата ти, но няма смисъл да пускам нова.

 Голям проблем имам с тези сметани, не мога да ги разбера коя за какво е.Харесах си една рецепта за сладкиш и пишеше, че се слага една сметана.Как да разбирам това, каква сметана?
Виж целия пост
# 7
Биляна в повечето рецепти се има предвид течна готварска сметана - но все пак зависи и на кой език е написа рецептата.
Виж целия пост
# 8
Биляна Hug
И аз мисля,че става дума за течна готварска сметана.
Не че съм голяма готвачка. Blush
Виж целия пост
# 9
polina-malina , извинявай, че се намесвам в темата ти, но няма смисъл да пускам нова.

 Голям проблем имам с тези сметани, не мога да ги разбера коя за какво е.Харесах си една рецепта за сладкиш и пишеше, че се слага една сметана.Как да разбирам това, каква сметана?

Билянка, аз да ти кажа как най-добре се ориентирам в сметаните(говоря за животинската сметана). Тъй като тук в Чехия подсладена сметана не съм виждала нея я изключвам - предпочитам да си купя неподсладена и да си я подсладя.

Течните сметани използвам там където логически в рецептата бих използвала прясно мляко. Според маслеността избирам за какво да ползвам - сметаната с най-висока масленост  (около 33% масленост) използвам като бита сметана за сладкиши. Има сметани с по-ниско маслено съдържание те са по-подходящи за сосове при готвене.

Заквасената сметана е подобна на вкус като киселото мляко(но много по-маслена) тя е по-подходяща за салати, леки сладки кремове или към по-мазни меса.

По принцип като се каже в рецептата сметана се има в предвид течна готварска сметана, ако трябва да е заквасена би трябвало да е доуточнено допълнително!

Надявам се да съм помогнала!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия