става бързо, не повече от 40 мин общо с печенето.
много е вкусно
Пълнена папая
1 папая
500гр. кайма
1 голяма глава лук
1 кутийка царевица
3-4 с.л. доматена салца
сол, черен пипер
1 люта чушка
по желание малко джинджифил.
папаята се срязва на 2 по дължина, семките се издълбават, папаята се бели.
слага се в намазнен огнеопорен съд.
в тиган се запържва наситнения лук с малко сол и лютата чушка. добавя се каймата и са разтрошава на трохи. добавя се доматеното пюре и малко вода. когато е почти готово се слага царевицата и се подправя с пипера.
папаята се пълни, останалата плънка се разпределя около папаята.
пече се на 200С за 30 мин.
сервира се с басмати ориз.
снимка: тук
направих и вегетариански вариант и вместо кайма сложих сирене. също е много вкусно.
за половин папая взех половината от горенаписаната плънка.
снимка вегетариански и месен вариант
семките от папая не се изхвърлят, а се измиват и се изсушават. после се ползват като черен пипер. имат силен вкус.
папаята е много полезна и се води, че намалява количеството на мазнини в организма. може да се приготвя на салати, но също и готвена като зеленчук.
за готвене се ползва неузрял плод, за салати - узрял.
има силен, приятен аромат и наситен плодов вкус.
добър апетит