сос Боскайола

  • 3 542
  • 3
та кой ще ми изкаже тайната как се прави това чудно сосче (говоря за онова сметановото с гъбки и шунка)?
Виж целия пост
# 1
Миии аз съм го виждала само доматено с гъбки и без шунка Embarassed

Ако искаш шога да ти напиша рецептата?
Виж целия пост
# 2
"Боскайола" със сигурност е с домати..
Копвам ти рецепта на Иван Звездев,за

 "ФЕТУЧИНИ "БОСКАЙОЛА"

Списък на необходимите продукти:   

500 гр. гъби
пакет фетучини ( спагети )
глава лук
2 скилидки чесън
5 домата
3 с.л. зехтин
магданоз
сол
1 ч.л. риган

Начин на приготвяне:
Сваряват се фетучините според инструкцията, описана върху пакета от производителя   
   Лукът се почиства и нарязва на дребни кубчета. Гъбите се почистват и режат на филийки заедно с пънчетата. Чесънът се нарязва на дребни парчета.   
   В дълбок тиган се сипва зехтинът и се запържва лукът за 1 мин. Прибавя се чесън и се пържи около 10 сек. Сипват се две с. л. вода и се оставя да се задуши още 3 мин. на тих огън.   
   Прибавят се гъбите, огъня се усилва и се запържват около 5мин. През това време, в кипящата вода при фетучините, се поставят за 10-20 сек. доматите, изваждат се и се обелват. Нарязват се на дребни кубчета и се поставят при соса с гъбите.   
   Сосът се вари около 10 мин, като се посолява. Сварените фетучине се отцеждат и смесват заедно със соса. Сервират се и се поръсват с магданоз. По желание се настъргва кашкавал, но аз лично не препоръчвам, за да не се "убие" вкусът на гъбите.

 Grinning Супер става!Успех!

П.С.Явно говориш за друг сос.. Confused Да не е "Карбонара"+ гъби?
Виж целия пост
# 3
ами той е сметанов (не зная дали вътре има сирена) с гъби и шунка и отгоре с това сирене дето го продават и настъргано (едно такова безвкусно ама ....... как се казваше, пармиджано ли беше ....?)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия