какво трябва да знам за готвенето върху стъклокерамичен плот

  • 18 213
  • 51
взехме си стъклокерамичен плот с един газов и един котлон на ток, изчетох внимателно инструкциите, но не бих казала, че ми бяха много полезни, така че ще ви бъда благодарна  Hug ако ме осветлите за какво трябва да внимавам, когато готвя там и най-вече на котлона на ток!   bouquet
Виж целия пост
# 1
schneee, какъв плот точно си купи, аз доста търсих такъв - 1 газов и 1 керамика и почти нямаше избор.

Иначе за готвенето върху стъклокерамичния плот има няколко прости правила:
  - да не поставяш студен съд (от хладилника) върху нагорещен котлон
  - да не разсипваш захар
  - не е добре съдовете да са мокри, но аз съм слагала и нищо страшно не се е случило
  - избягвам йенски съдове да ползвам, но и това съм правила, като първо първо слагам съда и след това включвам котлона на слаба степен

Май е това, сега не се сещам за друго.
Виж целия пост
# 2
По-горе всичко е така.Само мога да допълня,че съда трябва да се поставя по-внимателно в/у плота.Върху обикновените котлони съда може и да се слага с по-голяма сила
Виж целия пост
# 3
Моя позната ми каза,че много се драска плота,когато не поставяш внимателно съдовете отгоре.Дали е така-незнам.
Виж целия пост
# 4
ментолка, сърдечни благодарности  Hug

не че изборът е беден, а няма никакъв  #Cussing out аз исках точно двойка и точно един газов и един на ток и единствения такъв, който намерих е на марката Конелиано! рискувах и го взех, утре живот и здраве ще бъде монтиран и после ще разправям дали съм доволна, но има 3 години гаранция, така че ..... а иначе повечето комбинации са две на едно, но на мен три котлона са ми много! ( и като количество и като пространство  Rolling Eyes)

а вода като / ако се разсипва, или като кипи яденето, проблем ли е newsm78
Виж целия пост
# 5
И аз да питам - с какви препарати се почиства?
Виж целия пост
# 6
А какво ще кажете за размерите на тенджерите?
Виж целия пост
# 7
Аз почиствам само с вода и веро, после подсушавам - като нов е. Общо - взето не изисква никакво по-специално внимание и грижи от обикновените котлони.
Виж целия пост
# 8
Съдът за готвене трябва да покрива котлона. Не е хубаво да се слага по-малък съд от диаметъра на котлона. Преди да махнете съда от котлона, трябва да го изключите.
Моя плот почиствам с циф /абразивна паста върху мека влажна кърпа/, или с препарат за прозорци и салфетка /ако не е много замърсен/. Има и разни специални препарати, но до сега съм пробвала много, но не съм доволна.
Виж целия пост
# 9
schneee, честито! Дано дълго време да ти служи!
За изкипялото - случва ми се често, дори са ми залепвали тенджери....ами нищо му няма, изчиствам го и готово. Но ако имаш копчета от горе, по-добре ги пази, че после трудно се почистват.
Виж целия пост
# 10
Честито, със здраве да се ползва  bowuu
Има си няколко вида специални препарати за почистване на стъклокерамичен плот по магазините. Освен това със самия плот се продава и един уред за стъргане, когато има нещо загоряло.
Виж целия пост
# 11
Честито!
Аз дълго време ползвах специален препарат,докато не открих че и с Циф ефекта е същия.
Виж целия пост
# 12
това за Циф-а е важно, защото аз го ползвам така или иначе непрекъснато вкъщи, дори сега минах на Фрош - повече ми харесва и според етикета няма химически вещества, а само естествени Peace

честно казано, аз имам две зони и пробвах целия комплект тенджери - точно ги покриват Wink
Виж целия пост
# 13
А на мен още при първите няколко ползвания ми се получиха петна около едната плоча, които не мога да махна с никакъв препарат. Дожри бях пускала тема за това, но се оказа, че само при мен съществува такъв проблем. Единственото ми логично обяснение е, че при първите ползвания не си почиствах печката след всяко готвене  Confused
Виж целия пост
# 14
Единственото ми логично обяснение е, че при първите ползвания не си почиствах печката след всяко готвене  Confused

 Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия