Фурна Gorenje въпрос

  • 12 733
  • 35
Имам такава фурна и ми се струва, че нещо бъркам с нея. Всичко пека на долен нагревател с вентилатор. Ако пусна да пече отгоре и отдолу почти нищо не става или минава много време, става дума и за месо и за мусака примерно и зеленчуци и др. Банички също..А ми се струва, че не може всичко на един принцип да е..
Въпросът ми е, който ползва такава или подобна на горенйе (моята е със сензорите) да ми каже горе долу какви ястия на какво меню пече и кои нива използва. Аз ползвам винаги второто ниво (отдолу нагоре).
Виж целия пост
# 1
Старата ми беше Горение но не със сензорите а от тези със врътките. Всичко печахме както ти а горния нагревател - само накрая за заливката на мусаката например. Бтв, страхотна фурничка, сегашната е пълен боклук (не е Горение) но следващата пак ще е такава, обаче с дизайна на Pininfarina.
Виж целия пост
# 2
поуспокоих се малко, а на пининфарина искам и кафемашината и каната за кафе на сименс мисля бяха Laughing но цените са......... ooooh!
Виж целия пост
# 3
Абе така си е ама пък дизайна е убийствен.
Точно като италианските коли с дизайн на pinifarina.

В момента сме с едни уреди faber или нещо подобно - не могад да стъпят на малкия пръст на Горение-то.
Виж целия пост
# 4
Аз от няколко месеца съм с фурна на Gorenje. Всичко пека на долен и горен нагревател без вентилатор. Мусаката ми става за около 30 мин. Пица 10 мин. Печено пиле в йенска тенджера малко по-малко от час. Свекървата взе някви банички от тея на Бела готовите - 15 мин. И аз ползвам главно второ ниво. За почти всичко от 220 до 250 градуса. Функцията с вентилатор още даже не съм ползвала, защото не съм свикнала. Трябва да пробвам може и по-бързо да става.
Виж целия пост
# 5
И аз за всичко ползвам горен и долен нагревател, без вентилатор. Всичко си става идеално.
Предишната ми печка/ пак Горение/ беше само с вентилатор и печеше много по-бавно.

Сега се сещам, че в книжката имаше подробно обяснено какво и как се готвят ястията. В смисъл...зеленчуци на еди кое си ниво, на еди каква си програма, еди какви си градуси. Simple Smile Виж там, може и на твоята да ги има.
Виж целия пост
# 6
Използвам най-вече печене само на вентилатор (иконката представлява вентилатор, без обозначени нагреватели).
Виж целия пост
# 7
и моята е Горение , но не ползвам вентилатор.За различните ястия поглеждам таблицата в книжката с инструкциите докато свикна./там е написано на кое ниво се пекат пици,кексове,меса и тн./
Виж целия пост
# 8
В книжката си е подробно обяснено, прочети я. Аз пека горе-долу така:
ястия - горен и долен, на второто ниво.
меса - горен и долен на трето ниво, накрая включвам инфрачервен за коричка
тестени работи - само на вентилатор, ако са месени с мая в началото пускам само долен реотан с вентилатор, за да бухне повече.
сандвичи, печено сирене или кашкавал - на шесто ниво с инфрарред
Друго не се сещам.
А, важно нещо - никога не печете пържоли и въобще месо с вентилатор. Уж дава възможност за печене на още едно ястие в същото време, но месото става като сварено и е супер гадно Sick
Виж целия пост
# 9
У нас мъжът ми готви, като го питам кое как пече, все ми казва да си прочета книжката  Close а като я взема, все едно ми е на китайските  Crazy

... А, важно нещо - никога не печете пържоли и въобще месо с вентилатор ...

Пилето става страхотно на вентилатор, в Билата тези, които се водят "пиле на грил", също ги правят на вентилатор, питахме хората, които ги пекат и откраднахме занаята  Embarassed
Виж целия пост
# 10
Готвя винаги на горен+долен+вентилатор Peace

Може ли да питам нещо Embarassed
Имам една функция - картинката е каничка. Била за почистване на фурната.Но в моята книжка не пише как се ползва.Ако някой знае ще съм му много благодарна Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
Аз знам или поне така си мисля че знам: значи като включиш каничката-това е функцията самопочистване. Фурната има тава-слагаш я на най-долното ниво, пълниш я с 400 грама вода, включваш на каничката и на 50 градуса. Така поне половин час. Прес това време водата се изпарява и от изпаренията се размекват натрупаните мазнини и мръсотия от стените на фурната. После само ги забърсваш с кърпа. Това е което знам аз. Успех  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
50 гр не е твърде малко, как се изпарява на 50 водата? Simple Smile
Виж целия пост
# 13
50 гр не е твърде малко, как се изпарява на 50 водата? Simple Smile

Според упътването не е малко , а и съм го пробвала и става
Виж целия пост
# 14
Самопочистване трънки, само препарат и здраво търкане помагат  Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия