Съдове "Дуралекс" ?

  • 18 339
  • 28
Моля ви дайте ми малко информация за този вид стъкло.Как се използва(огнеупорно ли е? ),пече ли се във фурната или просто издържа на горещи ястия....Много съм "боса" по въпроса за "Дуралекс"- а   Embarassed.Благодаря предварително    bouquet
Виж целия пост
# 1
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.
Виж целия пост
# 2
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.
Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 3
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.
Виж целия пост
# 4
             много са здрави- изпускала съм на пода от гранитогрес и не се чупят. Стават за микровълнова фурна.
Виж целия пост
# 5
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...
Виж целия пост
# 6
А драскат ли ви се дуралексовите чинии в миялната? Моите да, дали не са някакво кофти качество?
Виж целия пост
# 7
Драскат се да!
Виж целия пост
# 8
Всъщност аз ползвам друга марка и съм много по-доволна от Дуралекс.PYREX се казва и може да се пече, мие в в съдомиялната, използва се в микровълновата и каквото се сетиш още. има в Била, в Метро, предполагам и в другите големи вериги магазини. Доколкото съм запозната във Франция като чуеш PYREX и се сещаш за всички видове продукти от този вид. Нещо като йенските тенджери по комунистическо време тука в България.
Виж целия пост
# 9
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...

А да знаете какво става ако не издържат. Аз съм виждала  Shocked. Веднъж майка ми изпусна една дуралексова чиния на теракота в кухнята и тя се пръсна на хиляди малки парченца по целия под. После два часа обирахме с прахосмукачката. Иначе са хубави дуралексовите съдове. И аз много ги харесвам.
Виж целия пост
# 10
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Виж целия пост
# 11
Мама има един сервиз чаени чаши от дуралекс...не помня, сигурно е на 15-тина години вече. Не е надраскан, нито чашка, нито чинийка  е счупена, а у нас не сме от много пазещите.
Виж целия пост
# 12
 Hug Ами днес си четох,четох какво сте писали и купих дуралексов сервиз най-накрая.... hahaha
Виж целия пост
# 13
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Как правиш карамела? В самите чашки или в друг съд карамелизираш захарта и после изливаш в чашките?
Виж целия пост
# 14
Сегашните ми са алуминиеви, но и в дуралексовите първо разливам горещия карамел (нищо им няма на чашите), после яйчено-млечната смес и печеш. така или иначе температурата не трябва да е висока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия