До колко м. е годна св. кайма във фризер?

  • 5 450
  • 7
Днес ми донесоха св. кайма, домашна съхранявана във фризер. Каймата е от миналия декември. Имам някакви спомени, че месото се съхраняма до 12м., а каймата до 6м. Сега се чудя да я готвя или не? Помагайте....
Виж целия пост
# 1
зависи от фризера колко е *, свинското се съхранява 4-5 месеца, каймата 6-8, но готви спокойно, моята обикновено стои до новата серия
Виж целия пост
# 2
Няма проблем, обикновено тези фризери, за голямото количество месо, са от големите, те замразяват до под 36 градуса, а домашните са под 18, онези са професионални. Но и под 18 да е бил, пак няма проблем. Провери все пак за дъх или лепкавост, ако няма, значи е наред  Hug
Виж целия пост
# 3
Моят съвет е да не ползвате ,каймата.Наистина някои части на св.месо може да се съхранява и  до 2 години но това за цели бутове ,филета, които още пресни са щоково замразени при- 40 градуса и в последствие се съхраняват под -20 градуса.
Когато месото е смляно и се предполага че има и части сланина дори и на -18 градуса в него протичат процеси на стареене на месото.За предпочитане е кайма да се съхранява 1 месец.
Виж целия пост
# 4
Преди години сме съхранявали свинско по една година. За кайма не твърдя, но мисля че един месец е прекалено малко време. Размрази я и виж дали има дъх. Ако ти се стори съмнителна не я консумирай.
Виж целия пост
# 5
Чак една година не съм съхранявала нищо, но пък често разни тарелки с кебапчета и прочее неща за скара престояват по 5-6 месеца в камерата. След размразяване няма ли им нищо ( не лепнат, не миришат), използвам ги. Досега не съм имала случай да извадя нещо развалено.
Виж целия пост
# 6
Ето тук има полезна информация за съхраняване на продукти във фризер. За твоя случай момичетата са ти дали съвет - ако след размразяването каймата няма лош дъх и не е лепкава, нищо и няма.
Виж целия пост
# 7
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Tankosti_kuhniata/Zamr_meso_kolbasi.htm
ето още съвети за срока на годност на различните видове замразени меса меса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия