Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мони падна

  • 1 372
  • 23
Да, на рождения си ден. Толкова го чакахме и толкова се радвахме , а то какво стана Sad Прибрах се вечерта, приготвихме вечерята и реших да я преблека за снимка с тортата. Сложих я на нашата спалня и се обърнах за секунди да взема дрешките. Чух звука от одара на главата и в земята.Беше паднала по гръб на земята. Разплака де и дълго време плака. Успоих я  и я приспах.Спа около половин час и се събуди пак с плач. После до края на вечерта беше много кисела, все хленчеше. Като се събуди и я взех на два пъти потрепери като от студено, това още повече ме изплаши. Вечерта трудно заспа. Цяла нощ беше неспокойна, унася се и се буди хленчейки. Днес е весела и сякаш нищо не се е случило, но аз все още не съм на себе си. За какви симптоми да наблюдавам?Може ли да и има нещо?Извинявайте ако съм писала объркано, но все още съм много уплашена.
Виж целия пост
# 1
Не се притеснявай!По-скоро сигурно се е уплашила много....По принцип до 24 часа се наблюдава дали детенце е сънено или пък започне да повръща....Тогава вече се води на лекар.Предполагам,че няма нищо страшно-не се притеснявай!
Виж целия пост
# 2
Мила не искам да те плаша, но в книгите пише ,че ако детето падне В НИКАКЪВ случай не трябва да се слага да спи. Не помня защо и как, но това съм го запомнила. По-добре я заведи на доктор. Оффф незнам какво да те посъветвам.
Нека по-компетентните да кажат.
Най-верочтно само се е изплашила и затова плаче.
Виж целия пост
# 3
Когато малката падна ,педито ми нареди 1 час след падането да не и давам да спи....
Виж целия пост
# 4
Все още помня първото падане на малък Вальо - падна на главичка, като го вдигнах вече имаше огромно топче на главата - лилаво. И аз, каквато съм паника, веднага на лекар... Е, вече имам малко опит и не се плаша толкова - ако плаче е добре, проблем е ако заспи или е прекалено унесено детето.
Ако те притеснява внезапния плач, можеш да наблюдаваш детенце дали си мърда ръчичките, краченцата, пръсти, глава. Ако не ти реагира остро на допир, значи няма страшно
Поздрави
Виж целия пост
# 5
Цитат на: SAYONARA
Когато малката падна ,педито ми нареди 1 час след падането да не и давам да спи....


Защо така? Аз почти веднага я приспах, защото и преди падането много и се спеше.
Виж целия пост
# 6
Защото трябва да се наблюдава дали е сънлива и дали е в съзнание - ако е по-сънлива от обичайното, трябва да се потърси в лекар, а ако заспи - да се събуди след около час най-много, за да се провери дали бебето е в съзнание. Това съм го чела в книгите.
Виж целия пост
# 7
При вас всичко е минало ,така че не се шашкай!Просто ще си го знаеш.Дано да няма втори път!
Виж целия пост
# 8
ne se pritesniavaj normalno e da padat decata. vse pak "iunak bez rana ne moze"
Виж целия пост
# 9
Ей. пепа съжалявам, че така се е получило, но явно всичко е наред.
май голямата уплаха ще си остане за мама, а Мони бързо ще забрави. Стискам палци
Виж целия пост
# 10
Напълно те разбирам какво си преживяла. На също ми се случи нещо подобно точно като направихме един месец - на 14 април. Маргарита падна от количката си по лице, така се изплаших, че щях да полудея. Случи се пред блока. Оставих я само за миг, за да си отключа вратата на входа, но се оказа, че стълбищната площадка е с лек наклон и количката тръгна по инерция, слезе по двете стълби и се преобърна на земята. Докато изровя бебето под количката и одеалцето, сърцето ми беше в гърлото. Марги беше зяпнала, цялата изчервена и трябваше да я тупна, за да се разреве. Беше по-скоро уплашена, отколкото да я боли. Седнах на земята и й дадох малко чай. Не знам защо, просто интуитивно. След пет минути се прибрахме и я нахраних. Бях готова веднага са я водя на скенер, но джипито ми каза, че е вредно за толкова малко бебенце. Трябва6ше да я наблюдавам да не повръща като фонтан, а това за приспиването не го знаех. Марги по принцип е неспокойна следобед и не спи, само подремва. Слава Богу, всичко е наред, поне така изглежда. Поздрави!
Виж целия пост
# 11
При удар на главата е опасно да не започне да повръща.
Не се дава да заспива за да се наблюдава дали е в съзнание детето.

Когато ние паднахме (имаме едно падане с удар на главата в банята) лекарите казаха да я наблюдавам за потреперване на ръчичките и очите. Много е страшно и гадно. Разбирам те отлично.

При вас критичния период е отминал, така че спокойно Laughing
Виж целия пост
# 12
Нямам какво друго да добавя към това, което вече са ти казали. Напълно ти съчувствам за случката. На мен ми се случи падане този понеделник, аз също пуснах темичка и бях, много уплашена. Само че ние отидохме на скенер...не знам, може би за мое успокоение. Влади сега е добре, даже и цицината вече я няма. Това е миличка. Занапред явно ще има още такива случки, май трябва да свикваме.
Виж целия пост
# 13
Хей момичета, нещо се поизгуби пепа, а и на Кюто я няма. малко се притеснявам, дали всичко е наред.
Ако някой я е чувал (писал с нея) следобед да каже добре ли е Мони, че ми се присви сърчицето  Praynig
Виж целия пост
# 14
Стискам палци всичко да е наред с Мони! Дано Пепа се включи скоро, че и аз се притесних за адашчето!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия