Птица с пълнеж от банани - рецепта от Перу

  • 1 443
  • 5
тази рецепта е от бабата на моя приятелка перуанка
става не само за пиле, но и за пуйки, гъски, патки

птицата се пълни със смес от банани на пюре, стафиди, евентуално сини сливи, бекон
отгоре се маже с масло или се увива с тънки листа бекон
в месото може да се инжектира и ароматен алкохол - коняк, ром

пече се на фурна до изпичане на месото, може и леко да се припече, по желание
аз пекох пиле в глинена затворена тенджера, после махнах капака и го припекох

ухае интересно
и вкусът е необичаен
Виж целия пост
# 1
Аз знам, че по тези ширини използват специален сорт зелени банани, които не са толкова сладки като жълтите. Тази рецепта с какви е?

Благодаря иначе за рецептата, много добре ми звучи  bouquet
Виж целия пост
# 2
Котка, по принцип е така, но мацката каза, че с нашите също ставало
вкусът бил почти същият
Виж целия пост
# 3
ОК, ще пробвам тези дни с жълти (ще гледам да не са много узрели поне), че и без друго имам един пернат добитък във фризера, който само ми заема мястото. Simple Smile

Ще пиша как е станало. Peace
Виж целия пост
# 4
Ау, екзотика - супер Simple Smile

Принципно обичате ли да експериментирате - аз лично да, но май покрай мен повечето хора не искат и да чуят за пилешки бутчета с мед примерно...  пък на мен са ми любими..

И като цяло месо+нещо сладко е много необичайно за българския вкус - все пак намират ли се желаещи? Simple Smile
Виж целия пост
# 5
cheaty, винаги
в моята рецепта за мариноване на месо медът присъства винаги
и винаги се харесва
даже от хора консервативни и традиционалисти
и нямам отговор каква е моята кухня
някаква смесица е
все комбинирам нови съставки или стари по нов начин
иначе скучно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия