Блажна питка

  • 1 820
  • 4
Блажна питка


Омесва се тесто за домашен хляб от брашно, мая, по лъжичка сол и захар. След като втаса добре, се разделя на 2-3 части и се разточва на много дебели кори, които се навиват като за баница и се нареждат в тавата. Оставя се да втаса втори път и се пече на 200 градуса. След като се извади от фурната, питката се поръсва с вода и се покрива. През това време сгорещете на котлона 100 мл олио. Питката се поръсва със сол и кимион на зърна /може и с чубрица или шарена сол/ и се полива обилно със врящата мазнина.
Да ви е сладко!

P.S. Тъй като се оказа, че в новата къща още не съм се обзавела с точилка, просто разтеглих тестото с ръце и го навих на охлюв. Резултатът е също толкова вкусен!


Виж целия пост
# 1
Изглежда вкусно, ама и доста калорично...... направо не ми се мисли как 6те  се свалят натрупаните килца след празниците!
Виж целия пост
# 2
Леле Цеци, потекоха ми лигите - как ще отслабвам с тия рецепти просто незнам.
Виж целия пост
# 3
Изглежда страхотно Laughing
Виж целия пост
# 4
И аз ти благодаря за рецептата . Хванала ме е някаква мания за месене ,така че обезателно ще я пробвам.
P.S.Аз сащо нямам точилка ,но майка ми точи с бутилка та и аз така.   Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия