Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раничка на шийката на матката

  • 663
  • 9
 SadДнес бях на профилактичен преглед при гинеколог и установиха, че имам раничка на шийката на матката Sad, много съм притеснена, защото ми казха, че трябва да ми я изгорят и не е малка. Казаха, ми че мога да изчакам след празниците и дори до февруари, но аз немога да си намеря място направо съм много потресена и сега незнам пък от цитонамазката резултатите какви ще са, защото след една седмица ще са готови. моля ви, който е минал по тоя път да ми сподели какво ме очаква, как протича манипулацията, болезнена ли е , с какво се гори и всичко коуето може да ми е от полза го споделете. Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Няма ли никой да ми даде кораж в тоя неприятен момент за мен? Cry Sad какво ли не изчетох и съм много притеснена, ще ми я гори д-р Мазнейкова, ако има жени ходили при нея нека споделят мнението си, моля ви, че ще се побъркам от страх!
Виж целия пост
# 2
Виж в "Искам бебе" на втора страница има същата тема и много информация по въпроса.
Виж целия пост
# 3
Здравей,
на мен миналата зима ми откриха раничка  - след раждането се е получила. Направиха ми цитонамазка, резултатът беше добър. Трябва да се лекува - май най-добре е с обгаряне. От инфото, което имам не боли, когато се обгаря. Но аз все не намирам време, а и в Бургас като знам какви специалисти има...
Виж целия пост
# 4
здравей.Не се притеснявай,манипулацията не е приятна ,разбира се, но не е и болка за умиране.На мен 3 пъти ми гориха една много упорита раничка, слава Богу вече я няма.Не се притеснявай, обгарянето трае само няколко минути и усещането е като силни менструални болки.
 Hug
Виж целия пост
# 5
Здравей  Grinning
Аз също имах раничка, не се притеснявай , няма нищо страшно, мен даже не ме и болеше, намазаха ме с едно лекарство няколко пъти, съвета ми е - просто да си спокойна докато те мажат, защото ако си стегната вече може да те заболи малко, представяш си че е просто един гинекологичен преглед  Hug  Hug  Hug
Виж целия пост
# 6
На мен ми я горха преди година и нещо, не се притеснявай, нито е болезнено, нито е опасно особено  Hug
Виж целия пост
# 7
И на мен ми откриха,била съвсем малка.Сега чакам резултатите от цитонамазката.
Виж целия пост
# 8
На мен ми гориха, като бях на 19. С лазер. Почти не болеше. Само спокойно.  Peace
Виж целия пост
# 9
Здравей,

Добре ще е да не драматизираш излишно нещата. Важно е какъв ще е резултата от цитологичното изследване и съобразно него и твоя индивидуален случай се преприема последващо лечение.

Доколкото аз съм се сблъсквала с този проблем, лекарите имат различно мнение и респективно подход към т.нар. раничка на маточната шийка ("раничка" е много неточна дума, всъщност няма нищо общо с действителността, но така е станала популярна).
Задължително вземат и дават за изследване цитонамазка, интересуват се дали жената е раждала и съобразно всеки индивидуален случай препоръчват съответната терапия. Тя може да бъде чрез медикаментозно третиране на мястото, което според мен няма особен ефект или т.нар. "изгаряне" чрез електрически ток (електрокоагулация) или чрез лазер. Всички тези методи не са болезнени и толкова страшни, но трябва да се направят професионално и компетентно.

След резултата от цитологично изследване, следващата стъпка е колпоскопското изследване, ако преглеждащият лекар прецени се взема биопсия и след това се предприема (или не се предприема) съответната подходяща за случая интервенция.
Този проблем не е страшен, но трябва да му се обърне навреме внимание и да се преприеме адекватно лечение, тъй като промяната в епитела и мястото където той се намира представлява рисково място както за развитие на инфекции и възпаления, така и за последващо видоизменение на клетките в ракови.

Ето тук един линк с повече и компетентна информация по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1058/80/

Желая ти успех.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия