Що е то?

  • 1 127
  • 7
Здравеите мами,
в една рецепта се натъкнах на някакъв зеленчук на име" мангетут", какво е това?
Книгата е преведена на Български, може би не е преведен зеленчука.
Там пише, че е шушулка, която се яде цялата.
Да не би да е зелен боб?
Виж целия пост
# 1
 newsm78

В речника я няма думичката. Възможно е да има печатна грешка....
Виж целия пост
# 2
Извинявам се, че не съм мами, но ако не е проблем, да отговоря на въпроса Simple Smile

Mangetout е френска дума за snow pea, а това е вид грах, който се яде зелен със шушулката. Не знам каква е разликата между snow pea  и гараха който се ползва в България, но според мен краткия отговор на въпроса ти е - слагай зелен грах, със шушулките и не се притеснявай.

Успех  Peace
Виж целия пост
# 3
Зелен фасул или бакла. Най-вероятно зелен фасул.
Виж целия пост
# 4
Ааа, от френски идвала думата. Ето защо не я открих smile3532 .

Значи си е вид грах, който се приготвя с шушулката.

Мерси за това, че ме просвети, cheaty   bouquet
Виж целия пост
# 5



Вероятно е т.нар. "захарен грах". Бобчетата му са съвсем малки и се консумира цял.  Освен за салата и за гарнитури се използва и в китайските манджи. Стана ми интересно и се разрових из нета.
Виж целия пост
# 6
Пише се на френски mange-tout, буквално се превежда, че всичко се яде - (manger е глаголът ям и tout -всичко), има се предвид, че няма нужда да се бели и с тази дума обозначават, както cheaty казва именно този вид зелен фасул, той е доста по-къс и светло зелен от нашия. Ако се добави и думичката pois (грах) става дума за съвсем млад грах, който може да се готви и яде директно с шушулките  Simple Smile

О, магнетут в превода е просто уникално  Joy Произнася се манж ту  Peace
Виж целия пост
# 7
Много ви благодаря, скъпи мами.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия