Яйчно руло - step by step

  • 7 003
  • 63
Предлагам ви една рецепта, което наскоро я открих и останах доволна както аз така и семейството ми. Искрено се надявам да ви хареса  newsm53
И така ето я :

Нужните продукти
за блата - 5 яйца, 1 майонеза, около 400гр кашкавал
за плънката - 1кг. кайма, лук (кой колкото обича), 2 яйца, сол, червен, черен пипер, копър

Каймата се смесваме с яйцата, лука и подправките и я оставяме да поема аромата докато подготвяме блата.
За блата - разбиваме яйцата, майонезата и рендосания кашкавал хубаво (аз лично винаги ползвам миксер). След като получи хомогенна смес, вземаме тавичка на дъното на която поставяме хартия за печене и разпределяме равномерно сместа за блата





Загрява ме фурната на 200градуса и печен някъде около 20-25 мин след което вадим и оставяме да изстине хубаво.





Сред като е изстинал блата разпределяме от горе равномерно плънката и започваме да навиваме





и го слагаме да се пече на 200 градуса след като започне да хваща коричка може да намалин на 180 -150 градуса. И така се пече някъде около 1 час.




 ДОБЪР АПЕТИТ   chef
Виж целия пост
# 1
Аууууууу,много апетитно изглежда.  bouquet
Виж целия пост
# 2
Изглежда страхотно ама нали не може да се спазват рецептите на 100% сигурно ще пробвам да направя няколко рулца - като порцийки.
Виж целия пост
# 3
 smile3501 smile3501 smile3501
Виж целия пост
# 4
А може ли грамажа на майонезата, моля?
Виж целия пост
# 5
Аз сложих една малка кутийка, че я избягваме по принцип, но мисля че 250гр.  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
 Hug И аз съм яла, правила съм го със плънка от кисели краставички   bouquet и колбас   chef
Виж целия пост
# 7
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?
Виж целия пост
# 8
И аз мислех да попитам дали няма да изсъхне много? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
 Crazy Много вкусно изглежда  Crazy
Виж целия пост
# 10
Рецептата я има и в последния брой на "Журнал за жената".

Рулото е супер, и аз вече го пробвах Grinning
Виж целия пост
# 11
Интересно и вкусно предполагам.Ще се пробва .Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 12
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?

ами не защото ти все пак не го печеш много преди това пък и докато самите яйца се изпекат кашкавала с е стопи напълно не ...поне на мен до момента не ми е изгарял но винаги можеш да сложиш едно фолио от горе и после по някое време да го махнеш  Wink
Виж целия пост
# 13
Изглежда вкусно  Laughing
Виж целия пост
# 14
Заради такива рецепти ще си ходя все дебела  Mr. Green Още утре ще го пробвам, дано стане!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия