Моята рецепта за свинско филе с гъби и сирене гуда

  • 6 204
  • 5


Съставки:
1 кг свинско филе
3 с.л зехтин
1 и 1/2 ч.ч лук, нарязан на полумесеци
2 ч.ч гъби, нарязани на филии
3 ч.л захар
4 ч.л соев сос
3 .л горчица
пушено сирен Гуда ( може да се използва и друга марка)
сол и черен пипер на вкус

Проготовление:
Нарежете филето на парчета с размер приблизително отколо 1.5 см. Запържете в голям незагарящ тиган със зехтина, до зачервяване. . Поръсете със сол и черен пипер. Извадете месото и го наредете в тавичка. В същия тиган запържете лука до златисто със захарта, след това добавете гъбите, соевия сос и горчицата. Разбъркайте добре и изсипете в тавата в/у филето. Добавете 1 ч.ч вода и покрийте с алуминиево фолио. Печере на умререна темепратура 45 мин или до готовност.
След като месото е готово, извадете го заедно с гъбите и го поставете в сервизна чиния. В/у всяко парче месо поставете парче пушено сирене Гуда и оставете да се разтопи. В същото време с пасатор пасирайте соса от тавата за да приготвите грейви.
Сервирайте с гарнитура картофено пюре, ориз, аспержи и/или зелен боб.
Консумира се с червено вино.
 Снимки стъпка по стъпка тук:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/pork-tenderloin-wit … ushrooms-and.html
Виж целия пост
# 1
Ще го направя довечера, макар да бях намислила да е свинско със сметана.
Виж целия пост
# 2
 newsm44 Tandoori благодаря за вкусната рецепта.Снощи я направих и мъжът ми си облиза пръстите!  smile3521
Виж целия пост
# 3
Вчера правих нещо подобно, само че със пилешко месо, запържвам пилешкото както е нарязано на кубчета до зачервяване в тиган със зехтин, после изсипвам месото , заедно с вече запържените лук и гъби в дълбок гювеч, прибавям сметана, разбърквам и накрая 5-10 мин. преди да стане готово настъргвам кашкавал да се запече.

Виж целия пост
# 4
Идейка за следващия път  newsm10
Виж целия пост
# 5
Радвам се, че ви е харесала! Peace  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия