Въпрос за пържен черен дроб

  • 78 376
  • 29
Много обичаме черен дроб но никога не успявам да го направя както трябва.Почти винаги ми става твърд и не ми харества. Някой може ли да ми каже как го приготвя и най вече при пържене има ли някоя хитринка.Благодаря ви предварително . eat
Виж целия пост
# 1
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)
Виж целия пост
# 2
Дроба се нарязва на филийки /ако е телешки или свински/ слага се в купа с прясно мляко,където престоява 1-2 часа

След това вече се изпържва  Grinning
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви за съветите ще опитам дано да ми се получи както трябва.  bouquet
Виж целия пост
# 4
А аз след като нарежа на филийки дроба до потапям в брашно омесено със сода за хляб и после пържа.
 Става много вкусен Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.
Виж целия пост
# 6
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)

И аз го правя така, само добавям и нарязан лук накрая да се задуши  Crazy
Виж целия пост
# 7
Аз пък слагам и малко водичка- става задушен и е по-мек и сочен. Лука го слагам 10-на минути преди края.
Виж целия пост
# 8
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.
Мъжа ми го прави по абсолютно същия начин Peaceсамо добавя и чесън,става невероятно вкусен и сочен Heart Eyes
Виж целия пост
# 9
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Виж целия пост
# 10
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
Виж целия пост
# 11
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
За тази рецепта гарантирам-забравила съм да пиша,че се соли след като се изпържи---------------чакам да ми кажеш дали си доволна.
Виж целия пост
# 12
Аз пък първо си го мариновам
Измивам го хубаво,нарязвам го на желаните парчета и слагам в тенджера.Черен пипер,2 с.л. горчица,малко соев сос,1 чаша червено вина,малко олио и лимонов сок.Захлюпвам капака и слагам в хладилника за няколко часа. След това дроба с маринатата изсипвам в тефлoнов тиган или тенджера и пържа.Накрая слагам лука и солта.

Пожелание по време на пърженето може да се прибави малко вода.
Виж целия пост
# 13
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
И вкъщи така го правим....
Виж целия пост
# 14
Абе все чета в тая тема,че слагате сода на дроба...Е,не остава ли соден вкус...Все ми се струва гадничко... Sick Или има някоя тайна?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия