Идеи за печен свински бут с кост !

  • 18 032
  • 11
Помагайте момичета , дайте идеи как да се изпече , марината , гарнитура , ако имате изпробвани рецепти нещо интересно ?
 
Виж целия пост
# 1
Правила съм, става вкусотия
Свински бут към 2 кил.измиваш го и вариш 20 мин в подсолена вода.Изваждаш го да се изцеди и кожата я нарязваш на ромбчета.
Слагаш го във фурната на 180 градуса за около 50 минути,като го намазваш с марината:
супена лъжица мед,чесън на око черен пипер, зехтин,настърган лук, соев сос/има и готови подправки за свинско печено на КОТАНИ/ и червен пипер.
Отстрани слагам моркови на едро, картофи  и арпаджик. Заливам с вода и вино/по желание или бира/ една водна чаша и готово.
Месото трябва да се залива по време на печенето за да става сочно и не изсъхва.
Приятен апетит-става безумно вкусно Crazy
Виж целия пост
# 2
Точно такова се пече в моята фурна в мамента  Grinning!

Вчера го размразих и цяла нощ е киснало в подсолена и подкиселена с два лимона вода. Свинско месо винаги мариновам със майонеза+горчица +подправки(черен пипер, счукан чесън, червен пипер, розмарин). Та сутринта го намазах с  мариноващата смес, увих тавата с алуминиево фолио и преди малко го сложих във фурната да се пече. Резултатът ще покажа довечера  Mr. Green.
Виж целия пост
# 3
Точно такова се пече в моята фурна в мамента  Grinning!

Вчера го размразих и цяла нощ е киснало в подсолена и подкиселена с два лимона вода. Свинско месо винаги мариновам със майонеза+горчица +подправки(черен пипер, счукан чесън, червен пипер, розмарин). Та сутринта го намазах с  мариноващата смес, увих тавата с алуминиево фолио и преди малко го сложих във фурната да се пече. Резултатът ще покажа довечера  Mr. Green.
Това е любимият ми "зеленчук" Mr. Green
С удоволствие ще чакам снимки,всеки път научавам от теб нещо ново Party
Виж целия пост
# 4
Аз го обезкостявам,наръсвам с сух 4есън,вегета,масло и малко вино и слагам в плик за пе4ене около 2 4аса
става невероятно вкусно Peace
Виж целия пост
# 5
Ето обещаната снимка. За съжаление е единствена, тъй като беше неудобно пред гостите да правя дъъъълги фотосесии  Laughing, а те да облизват пръсти, затова щракнах и каквото се е получило - такова :




pepika , благодаря, радвам се че съм полезна  Hug.
Виж целия пост
# 6
Зори, да попитам колко време се пече месото?
Виж целия пост
# 7
Зависи колко ти е голямо парчето месо. А и зависи сищо така дали е от младо прасенце или от майка му  Laughing. Моето бутче например беше от малко прасенце и му трябмаше 1 час под фолио + още малко допичане за зачервяване на кожичката. От голямо прасе сигурно ще трябва поне 2, 2 и нещо часа под фолио, за да не е сухо и жилаво  Peace.
Виж целия пост
# 8
Зори бутчето е станало невероятно.Доста време седях и му се любувах eat  Yum
Виж целия пост
# 9
Аз свински/агнешки бут правя само по един начин-натривам цялото месо със сол, червен пипер и малко универсална подправка, аливам го с чаша бира и го оставям да пренощува, като го обръщам веднъж, за да се напои и от горната страна. Загрявам фурната на 220, нарязвам парчета масло отгоре, завивам добре с фолио и мятам във фурната за час и половина. След това обръщам месото, добавям едро нарязани картофи с подправки и още за час под фолио във фурната. Последните 15-20 мин. махам фолиото да се запече.
Виж целия пост
# 10
Зори-поздравявам те PeaceДълго се любувах на твоето произведение GrinningБраво! Hug
Аз днес пекох пържолки ,предварително оставени за ден в марината/форумска рецепта bowuu/невероятно сочно и ароматно стана месцето!
Бяло вино,соев сос,чер пипер,чубрица и още една подправка за свинско"балкани" с чесън.Добър  резултат Peace
Виж целия пост
# 11
az ne gotva Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия