за какво се използвя цяревичното бряшно?

  • 2 505
  • 20
можв ли някой да ми  newsm78 newsm78
обясни
Виж целия пост
# 1
За качамак....или за панировка Grinning.
Някои правят смес със пшенично и месят хляб.
Виж целия пост
# 2
Аз го използвам предимно за панировка.
Виж целия пост
# 3
Ползвам го за всичко тестено само че слагам и от обикновеното брашно. Понеже ако е само от царевичното много се троши.
Виж целия пост
# 4
Предимно го ползвам за мамалига!  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty
Виж целия пост
# 6
Смесвам  го с другото брашно и в него овалвам каята преди пържене - става много хрупкава и приятна! Simple Smile
Виж целия пост
# 7
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty
Peace
Виж целия пост
# 8
ОХ ТО НЕ СЕ КАЗВА КАЧАМАК ТОЧНО - КАТО СИ НАПРАВИШ МАЛКО ПО ВОДНИСТА СМЕСТА СЪС СИРЕНЦЕ И МАСЪЛЦЕ СТАВА МНОГО ВКУСНО / ЗА ПО ДОБЪР ВКУС И МАЛКО ЗАПЪРЖЕН ЧЕРВЕН ПИПЕР СЕ ПОЛИВА - АМА МНОГО ВРЕДНО .../
Виж целия пост
# 9
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка
Виж целия пост
# 10
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка
Peace
Виж целия пост
# 11
Освен за панировка, аз правя и някакво подобие на качамак. Сварявам няколко лъжици царевично брашно в подсладено прясно мляко. Накрая добавям масълце, а последният път сложих и малко какао, малката много обича такава закуска. Не го харесва със сирене и затова не слагам.
Виж целия пост
# 12
аз го използвам за качамак, много обичаме...баба ми месеше питка от царевично брашно, в нашия край й казват - просеник.

Правила съм и соленки с такова брашно, малко се ронят, но са много вкусни и полезни.
Виж целия пост
# 13
Имам много вкусна рецепта със царевично брашно, казват му просеник ( макар че не е с просо ), става като солен кекс и е много вкусно.Рецептата е следната: 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. захар, 1 ч. л. сол, 3 с.л. олио, 1 ч.л. сода.Смесват се продуктите, аз ги бъркам на ръка с лъжица.Царевично брашно се добавя колото поеме - до гъсто тесто. Не се меси, горе долу като за кекс, да може да се стича, но да е гъсто все пак.Намазана и набрашнена тавичка, става за по малка тавичка, около 30 см диаметър е моята.Печете и ядете, с каквото ви хареса.Аз много го обичам със сирене, или като хляб си го ям с яденето. Отнема точно 10 минути (без печенето) а става и за закуска.
Виж целия пост
# 14
kundalini , ще пробвам твоята рецепта!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия