Мляко с ориз на фурна.

  • 45 504
  • 64
Здравейте момичета.
Бях за няколко дни в чужбина при свекърва ми и там ядох нещо невероятно вкусно.Мляко с ориз на фурна.Извинявам се предварително ако някой до сега го е публикувал,но аз за първи път ядох и останах очарована.Взех рецептата и току що го направих.Ето как изглежда:


Това е нещо между крем карамел и мляко с ориз,но на фурна.
А ето и рецептата,за тези които искат да го опитат.

2-жълтъка
1/2ч.ч.захар/ако искате по-сладко може и една чаша/
1с.л.-нишасте
1/2ч.ч.-ориз
3ч.ч.ч-прясно мляко
1ч.ч.-вода.
ванилия

Първо сваряваме ориза/до полу готов/ с водата.След това го прибавяме към прясното мляко със захарта.Отделно в една купичка разбъркваме жълтъците с нишастето и взимаме една две лъжички от пр.мляко.Разбъркваме и прибавяме към сместа със млякото и ориза.И слагаме за около две,три минутки на котлона,да се стопли сместа.Остава рядка да не ви притеснява..След това разпределяме във купички за крем карамел или някакви огнеопорни съдчета и на водна баня печем във фуната около 1час.Само от горе да е включена фурната,на 170градуса.Като се стегне и хване златиста коричка е готово.Имайте в предвид че като изтине се стяга още малко.
Невероятно вкусно................  става Peace  дано ви хареса. bowuu bowuu bowuu
Виж целия пост
# 1
Оооооо супер.Обожавам крем-карамел, също  така и мляко с ориз.Задължително ще го пробвам тия дни.Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 2
Ще се пробва, изглежда много добре  Crazy
Виж целия пост
# 3
Мммммммммм тез свекърви , какви вкусни неща измислят - чудя се само защо да не сложа целите яйца , нали в крем карамела се слага всичкото яйце Simple Smile - нещо казали ти по в-са свекито ?!?
Виж целия пост
# 4
Изглежда интересно  Grinning
Виж целия пост
# 5
Благодаря за идеята - непременно ще се пробва скоро.
И честита рожба   bouquet/ помня те от Искам бебе/.
Виж целия пост
# 6
Благодаря!   bouquet
Ще се пробва тези дни!
Виж целия пост
# 7
От коя чужбина е този специалитет?
Виж целия пост
# 8
Мммммммммм тез свекърви , какви вкусни неща измислят - чудя се само защо да не сложа целите яйца , нали в крем карамела се слага всичкото яйце Simple Smile - нещо казали ти по в-са свекито ?!?


Ами не знам точно защо не се слагат целите яйца,предполагам за да не стане много твърдо като бетон. newsm78Но ще пробвам . Peace

От коя чужбина е този специалитет?

От Турция.
Виж целия пост
# 9
Любимите десерти на мъжо са крем карамел и мляко с ориз - правя ги поне по веднъж седмично, така че този в най - скоро време ще се пробва.Благодаря за страхотното предложение Hug
Виж целия пост
# 10
От коя чужбина е този специалитет?
От Турция.

Трябваше с това да започнеш! Турското мляко с ориз е много известно - аз лично задължително си го поръчвам винаги, когато посещавам турски ресторант. И от доста време издирвам автентичната рецепта, така че много благодаря на теб и на свекърва ти   bouquet
Виж целия пост
# 11
ужас, дояде ми се по никое време  hahaha имам две питания: може ли да заместя нишестето с брашно и ако да, царевично или обикновено е по-добре?  много благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 12
олеле Grinning .това е много вкусно. хапвала съм го под името "пудинг едирне" , но като пар4енце от голяма форма. наистина е много вкусно. благодаря за точната рецепта , защото не я знаех. божееееей 200 кила ще стана с вас.
Виж целия пост
# 13
Леле, това изглежда разкошно! Shocked Hug
Непременно ще го приготвя за новогодишната вечер
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 14
в момента го правя обаче вече взе да загаря отгоре, а се пече само от 15 минути   #Crazy включвам го отдолу, защото сигурно спите по това време  ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия