Бадемова торта
3 пакета какаови бисквити /аз купих на Победа бургас/
2 цедени кисели млека /Роса, по 370 грама всяко/
3 малки заквасени сметани /пак на Роса/
600 грама течен шоколад
половин пакет филирани бадеми
есенция бадем
С миксер се разбиват сметаната, цеденото кисело мляко и течния шоколад, добавят се няколко капки бадемова есенция /аз сложих повечко есенция/. Във форма с пръстен се редят ред бисквити, намазва се с крем и се поръсва с малко филирани бадеми. После пак се редят бисквити, крем и филирани бадеми и така до горе на формата /при мен станаха 4 реда/. Тортата се слага в хладилник и след около час се поръсва обилно с филирани бадеми. Трябва да престои в хладилник около денонощие, маха се пръстена и се доукрасява отстрани с филирани бадеми. Изглежда красиво, а вкуса и е много изискан.
Кокосова торта
3 пакета и половина бисквити PETIT BEURRE на Житен дар
2 пакета кокосови стърготини /може и малко повече на вкус/
2 цедени кисели млека /Роса, по 370 грама всяко/
3 малки заквасени сметани /пак на Роса/
500 грама течен БЯЛ шоколад
есенция ванилия
Технологията на тортата е почти същата като бадемовата, но с тази разлика, че съм крема се добавят около пакет и половина кокосови стърготини /аз ги смлях още на блендера, за да са почти на прах/. Редят се 4 реда бисквити и крем, отгоре се поръсва с кокосови стърготини и като се махне пръстена - отстрани също. Също е желателно преди консумация да престои около 24 часа в хладилник.
Да ви е вкусно!