хапки от шоколадов чийзкейк с украса от захарни бонбонки!

  • 1 548
  • 5
това е рецепта от по-миналогодишните 12 дни коледни сладки, тук е оригинала Chocolate Cheesecake Candy Cane Bars

тъй като вчера ги направих, реших да пусна рецептата, но преди това искам да благодаря на Rumya за превода, който беше пуснала в Коледната тема  Hug  bouquet

Основа:

20 шоколадови чаени бисквити (използвах един пакет чаени бисквити от 150 гр.)
3 с. л. разтопено масло (спокойно може да се добавят още 1, 2 или 3 с.л. разтопено масло, по преценка, за да се спои по-добре сместа  Peace )
1 с.л. захар
1/2 ч.л. смляно кафе
1/4 ч.л. сол

Пълнеж:
8 унции /=240 гр./ полусладък шоколад (натурален, с невисока стойност на какао примерно на Своге), разтопен
8 унции /=240 гр./ крема сирене на стайна температура
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. заквасена сметана
2 големи яйца на стайна температура

Глазура:
4 унции /120 гр./ горчив шоколад /натурален с високо съдържание на какао – 90%/, нарязан на парченца
2 с.л. /=30 гр./ масло
1 ч.л. царевичен сироп (corn syrup) - заменяме с глюкоза
2 с.л. заквасена сметана, на стайна темепратура
1/2 ч.ч. натрошени захарни бонбонки

Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете тавата си /20 см. квадратна/ с хартия за печене. (използвах кръгла откопчаваща се форма за торта)

За основата: В кухненския робот смелете бисквитките и ги смесете с останалите продукти. Разпределете равномерно върху дъното на тавата. Запечете за около 15 мин.



За пълнежа: Разтопете шоколада. Разбийте крема сиренето, захарта и заквасената сметана до гладкост. Добавете яйцата и разбийте отново. По малко добавете и шоколада и отново разбийте до еднородна смес.
Изсипете пълнежа върху основата, разпределете равномерно и печете около 25-30 мин. – краищата да се отделят от тавата, а центърът все още да е леко отпуснат. Охладете леко.

     

За глазурата: Разтопете шоколада, маслото и глюкозата на водна баня или в микорвълновата печка. Добавете заквасената сметана и разбъркайте. Разпределете равномерно върху все още топлия сладкиш и поръсете с натрошени захарни бонбонки. Охладете напълно и после поставете в хладилника до следващия ден.



Нарежете на малки квадратни хапки и сервирайте на стайна температура.



Може да съхранявате до 5 дни в хладилника.
Виж целия пост
# 1
Mммм, откога й се каня на тази рецепта, но не мога да намеря тава с подходящия размер  Confused
Твоята изглежда чудесно, като торта, сигурно заради кръглата форма.
Как е на вкус?

А някакви проблеми с основата? Беше ли достатъчно маслото да я спои?

А какви бисквитки използва?

А ето тези бонбонки    приличат много на оригиналните от рецептата, мисля да ги използвам  Peace
Виж целия пост
# 2
получиха се много добре и на вкус са страхотни  Peace интересн вкус, хем нагарча, хем сладко... трябва да се опита  Mr. Green топят се в устата  Grinning

формата ми е по-голяма, 25см диаметър, но все пак се получи  Peace

може би още 1 или 2 с.л. разтопено масло към основата няма да навреди  newsm78  не посмях да експериментирам, но следващия път ЩЕ  Mr. Green

сложих цял пакет чаени бисквити на Кристал (24-25 бройки са, но са с дупки... просто нямаше в магазина други, следващия път ще мина през Била и от там ще избера... на Житен дар, най-вероятно)  Peace
за бонбонките също ме е яд, че нямах време да потърся подходящи  Confused Благодаря за идеята  Hug

но като цяло съм доволна, ще видим отека-то какво ще каже  Laughing
Виж целия пост
# 3
За бисквитки си мислех да ползва Favori, те стават на тъмнокафяв пясък като се смелят, с ясно подчертан шоколадов вкус, дано не дойде в повече  newsm78

А за маслото - още една мама ми писа, че й се е сторило малко - натрошила й се е самата основа при рязане, така че може би е добре да промениш количеството в рецептата горе.
Виж целия пост
# 4
при мен не се натроши  newsm78 но все пак ще добавя в рецептата още масло  Peace

опитай с Favori и докладвай  Mr. Green

добавка: плътен и концентриран вкус  Mr. Green мъжа ми остана възхитен и много му хареса (а той не обича сладко по принцип  Joy )
Виж целия пост
# 5
Мммм, вкусничко изглежда  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия