Бактериите от бебешката слюнка се размножават в топлото мля?

  • 1 988
  • 25
копирам от
http://www.biberonbg.com/info/formula.htm

Съвети за безопасно хранене с адаптирано мляко

"Използвайте го преди датата на употреба да е изтекла.
Използвайте охладено, отворено, готово или приготвено адаптирано мляко до 48 часа.
Не оставяйте шишета с адапртирано мляко извън хладилника за пове от 2 часа.
Изхвърляйте остатъка от млякото след хранене, тъй като бактериите от бебешката слюнка се размножават в топлото мляко. "


Знае ли някой в противен случай какво може да причини това/бактериите от бебешката слюнка в топлото мляко/ на детето?
Виж целия пост
# 1
Упътването на опаковката на всяко мляко трябва да се спазва, особено за срока, до който може да се използва, вече приготвеното мляко. В противен случай проблемите са такива, каквито би получил всеки човек при консумация на мляко с изтекъл срок - е, ако майката изпие млякото 3 часа, след приготвянето едва ли ще се продриска, ама виж детето Grinning
Виж целия пост
# 2
Снежи, трябва да се спазват единствено и стриктно указанията на опаковката, които са поставени от производителя. В момента под адаптирано мляко ние разбираме само прахообразно/сухо такова. Аз като майка с по-голям стаж имам книгата на д-р Спок. От носталгия там можеш да прочетеш, че преди години в Америка масово са се ползвали адаптирани млека в друг вид - сгъстени, готови за употреба, и т.н. От там и начинът на приготвяне е бил различен.Не забравяй и, че стерилизаторите са нещо, което до преди няколко години беше огромен лукс. В д-р Спок можеш да видиш картинки на врящи тенджери  Simple Smile
Имам чувството, че твоят цитат визира принципно цялото многобразие, а не прахообразните, които ако не се лъжа в момента са единствения тип, достъпен на българския пазар.
Виж целия пост
# 3
На млякото, което аз давам на бебки, пише да не се ползва отворен пакет повече от 2 седмици, а готовото мляко да се дава до 2 часа (след това не бива да се съхранява по никакъв начин, а да се изхвърля). Експериментирах да го оставя в хладилника за по-дълго време (около 10 часа) и да го преваря - пресече се.
Виж целия пост
# 4
Аз ли съм най-лудата майка,която прави сутрешното мляко от вечерта?и си седи до мен,на нощното шкафче,а нямаме никакви проблеми,нито се е подрискала,нито има колики,като гледам млякото и на него нищо му няма... Shocked
Никой ли не прави като мен?млякото е НАН 1
Виж целия пост
# 5
Бубата, позволявала съм си да приготвя от вечерта шишетата, но без да ги смесвам - т.е. по 1 шише с вода и по 1 шише с мляко на прах (нашето е Милумил).
Млеката за по-малки бебета обикновено издържат по-дълго, но все пак е същото като да си оставиш от вечерта на шкафчето чаша с мляко и сутринта да го изпиеш - аз не бих го изпила. Максимално дълго съм държала готово мляко по време на разходка - около 4-5 часа, но задължително в термо-кутия (на нея пише, че без проблеми съхранява до 6 ч. храната в първоначалния й вид, след което забавя процеса на разваляне).
Виж целия пост
# 6
Цитат на: bubata
Аз ли съм най-лудата майка,която прави сутрешното мляко от вечерта?и си седи до мен,на нощното шкафче,а нямаме никакви проблеми,нито се е подрискала,нито има колики,като гледам млякото и на него нищо му няма... Shocked
Никой ли не прави като мен?млякото е НАН 1

Бубата, не прави така повече! smile3513 , за да не  smile3511 . Изключително опасно е, времето се затопля и не ми се мисли какво натравяне може да причиниш на бебето! Поне дръж млакото в хладилник, макар, че най- ама най-добре е да се приготвя непосредствено преди хранене. Пък какво толкова - отнема точно две минути с микровълнова да го приготвиш! Хайде моля те, не предизвиквай дявола!
Виж целия пост
# 7
Цитат на: bubata
Аз ли съм най-лудата майка,която прави сутрешното мляко от вечерта?и си седи до мен,на нощното шкафче,а нямаме никакви проблеми,нито се е подрискала,нито има колики,като гледам млякото и на него нищо му няма... Shocked
Никой ли не прави като мен?млякото е НАН 1


То лошото става венъж, не всеки път Neutral Face
Виж целия пост
# 8
Ох...ми не е като да си оставиш млякото в чашата,нали това е похлупено,има си капачка...А ние се будим адски гладни,докато го приготвч,докато изстине,минават поне 5 мин.Това значи 5 минути кански рев!
Ама аз явно съм си такава,не мисля да си гледам детето под похлупак!
Виж целия пост
# 9
Цитат на: bubata
Ох...ми не е като да си оставиш млякото в чашата,нали това е похлупено,има си капачка...А ние се будим адски гладни,докато го приготвч,докато изстине,минават поне 5 мин.Това значи 5 минути кански рев!
Ама аз явно съм си такава,не мисля да си гледам детето под похлупак!

Bubata, не става въпрос за гледане под похлупак, а за разумно и отговорно отношение към нещата. Дето се вика не кани дявола нагости, щото аз съм лежала с Цвета в инфекциозно отделение, повярвай - ужасно е, не го пожелавам на никого! #Shocked  #Shocked  #Shocked
Виж целия пост
# 10
Добре де,копувам кутия термос за да държа шишето въте,а като стане жега-в хладилника! Embarassed
Виж целия пост
# 11
Цитат на: bubata
Ох...ми не е като да си оставиш млякото в чашата,нали това е похлупено,има си капачка...А ние се будим адски гладни,докато го приготвч,докато изстине,минават поне 5 мин.Това значи 5 минути кански рев!
Ама аз явно съм си такава,не мисля да си гледам детето под похлупак!


Аз слагам необходимото количество вода и като дойде момента само слагам лъжиците с мляко. Винаги съм давала на стайна Т, не топля и не изстудявам. Изключение съм правила само зимата в най-студените дни, когато слагах за 10 сек. в микровълнова.
Няма нищо общо с гледането на детето под похлупак, а за това, че най-добрата среда за развитие на бактерии е млякото, затова се налага и стерилизирането.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: bubata
Добре де,копувам кутия термос за да държа шишето въте,а като стане жега-в хладилника! Embarassed

Нещо още по-лесно - купуваш си термос, от металните, много време запазват топлината на течността, та слагаш горещата преварена вода вътре и затваряш. Бебка се събужда, сипваш колкото ти трябва вода в шишето, слагаш НАНА и разклащаш. След това отиващ на течаща студена вода да охладиш. Изстива за по-малко от минута. Ами това, е, което мога да те посъветвам, ти си знаеш. И не се сърди, ако нещо съм те засегнала. Grinning
Виж целия пост
# 13
Значи това което аз практикувам е следното: сипвам в едно шише необходимата вода и го оставям или така или като беше по-студено в термобокса. В шишето с което ще храня бебето слагам нужното количество мляко и затварям с биберона. Като се събуди сипвам водата при млякото, разбивам и давам. Отнема ми 10 сек. А иначе ако е останало повече мляко, слагам капачка вместо биберона и прибирам (изправено) в хладилника. После го стоплям леко, добавям малко от новото мляко за да не се получи нещо с различна гъстота примерно, слагам измит биберон и давам.  Опитвам го като го извадя от хладилника, нищо му няма. Случвало се е  дори да остане от нощното мляко на шкафчето и да додам след 1-2 часа все още издържа, но повече без хладилник не смея да държа. Това го практикувам вече 5 месеца и засега проблем няма (чук-чук)
Виж целия пост
# 14
Цитат на: bubata
Ох...ми не е като да си оставиш млякото в чашата,нали това е похлупено,има си капачка...А ние се будим адски гладни,докато го приготвч,докато изстине,минават поне 5 мин.Това значи 5 минути кански рев!
Ама аз явно съм си такава,не мисля да си гледам детето под похлупак!

Пет минути рев са нищо на фона на белята, която може да стане.
Когато беше на четири години синът ми мина през хранително отравяне, което не разбрахме как и от къде се получи. Не бих искала да те плаша, но и не бих искала подобно нещо да се случи на бебе. Внимавай не само сега с формулата, но и за в бъдеще особено с месните и млечни храни, които ще приема детето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия