Как пържите цаца?

  • 16 585
  • 33
Как правите цацата ,така че да не ви залепва като я пържите?На мен винаги ми залепва.Как да я направя ,като тази дето я правят по капанчетата?
Виж целия пост
# 1
В капанчетата смесват пшеничено и царевично брашно, сипват в един плик рибата и брашното раздрусват , после през гевгир изтупват излишното брашно. Аз лично пържа на клечки с зъби - нанизвам по 4-5 рибки, овалвам в брашно и пускам в тигана. Така се обръщат по-лесно.
Виж целия пост
# 2
ами като се оваля всяка рибка в брашно и се пържи, като другите риби - стандартно. Може би не си я оваляла в брашно, иначе защо да се залепва.. Thinking
Виж целия пост
# 3
Овалваш в брашно и пържиш в много мазнина- това е тънкостта. Рибата трябва да плува в мазнината,за да не залепва.
Виж целия пост
# 4
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........
Виж целия пост
# 5
Аз пък си слагам един вестник върху който слагам брашно,слагам 3-4 шепи риба,хващам ги по 3 за опашките и стискам(от брашното те залепват).После слагам в тигана с 2-3 пръста олио и така си се изпържват "на метлички" обръщам с две вилици и после е красиво.
 Ако правиш бързия вариант с набрашняването(в плик) и ги пържиш без да ги слепваш....отива доста повече мазнина(за да не си играеш да ги обръщаш) и трябва да ги вадиш с дупчената лъжица после........

Това ми хареса , ще пробвам !  Peace

Едно време майка ми ги нижеше през очите на клонки от метла , ставаше като герданче !
Виж целия пост
# 6
Аз я нанизвам през очите на шишчета.Овалвам в брашно и пържа в силно сгорещено олио.Нанизана на шишчета по лесно се обръща.
По подобие на нанизаните рибки на клечки за зъби. Писали са ти вече затова. Peace
Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace
Виж целия пост
# 7
И аз пържа като я нанизвам на кле4ки за зъби ,оба4е не знаех за печенето във фурната трябва обезателно да се пробва
Виж целия пост
# 8
Аз пържа във фритюрника предимно лятото и след първия ми опит слепени разбрах, че като се пускат една по една не залепват. Но как ще ги обръщаш, ако пържиш в тиган не знам.
Виж целия пост
# 9
За мене цацата се пържи само във фритюрник без брашно.
Виж целия пост
# 10
Аз също не ползвам брашно - нанизвам я на клечки за зъби и пържа.
А ако искаш да я овалваш в брашно: сипваш малко брашно в една найлонова торбичка, слагаш рибки и разтръскваш.
Виж целия пост
# 11

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green
Виж целия пост
# 12

Аз напоследък съвсем се изтарикатих и не я пържа цацата а я пека оваляна в брашно , в намаслена тавичка на фурна. Даже не обръщам.  Peace

и ние така  Mr. Green

Аз напоследък съм се замислила как ли ще се получи цацата печена.  newsm78Хубава ли става?
Виж целия пост
# 13
На вестник хубаво се овалва цаца за едно пържене в брашно, смесено със сол. Важно е солта да е в брашното, а не да се соли рибата, защото се разкашква и залепва. После се минава през сито или гевгир и се пържи в много мазнина /фритюрник или тенджерка/. Три години съм пържила цаца в "Слънчев бряг" преди доста годинки Laughing
Виж целия пост
# 14
Тук прочетох методи на пържене за които даже и не съм подозирала  Laughing
Аз сипвам брашно и сол в чиния и слагам шепа риби отгоре ,обръщам ги няколко пъти поизтупвам ги пак в купом,доколкото може и хоп в тигана с много олио.Обръщам ги като палачинка всички заедно,защото са залепнали една за друга.Когато се пизпържат и от другата страна ги вадя и те при самото вадене се разделят и стават хрупкави  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия