готвене с пресни плодове и зеленчуци

  • 601
  • 7
Здравейте,
Моята бебка е вече почти на 7 месеца. понеже аз й готвя пюретата, ползвам предимно замразени  зеленчуци. Плодовите пюрета ги купувам готови и й правя киселчета или ги смесвам с кашите. Единственото, което й давам незамразено от зеленчуците са картофи и домашни моркови, а от плодовете- суров банан. Ако питате защо го правя - ами страхувам се от нитрати. Веднъж й дадох моркови от пазара и тя цялата се изрина. Та мисълта ми е, че ми се иска да яде нещо по-истинско, т.е. не замразено, а не знам как ще ни се отразят гадните нитрати. Чух, че имало някакво еко магазинче на пазар Ситняково, но дали може да се разчита, че продуктитв там са проверени. Вие как практикувате с пюретата?
Виж целия пост
# 1
Аз й готвя на моята от време на време, но плодовите пюрета сама си ги правя.
За разлика от теб аз давам зеленчуковите готови, но ако ми остане време й правя сама.

Измивам хубаво продуктите и това е! Знам ,че са бъкани с нитрати и затова купувам продукти "Organic"-уж натурални Rolling Eyes

Но това е положението, не са вече онези времена, пък и в тук и да искаш не виреят нещата както в Бг, за мое най-голямо съжаление.
Виж целия пост
# 2
Кажи на продава4ката 4е е за бебе, избери по-дребните моркови,  сготви с тях!
Виж целия пост
# 3
И Анната се изрина от тези моркови  Imp  Затова й купувам в буркан и й давам от там.

А ако наистина има такова магазинче би било страхотно - ще отида да проверя.
Виж целия пост
# 4
Ами аз главно съм на замразени, дори и морковите. От зелен4уците съм давала незамразени: картофи, лук, праз, 4есън, коприва, 4ервено цвекло, зелените подправки, пащърнак, лапад. От плодовете: ябълка, тиква, авокадо, банан, манго. От сухите плодове: сливи, кайсии, стафиди. Използвам и някои готови плодови пюрета.
Виж целия пост
# 5
Аз не купувам нищо от пазара за Иво. Бабите имат градини и готвя със зеленчуци, които те са отгледали. Замразявам и през сезоните, когато няма пресни зеленчуци, готвя само със замразени.
От друга страна, Иво се храни на детска кухня, макар че там надали плодовете и зеленчуците са толкова подбрани.  Sad
Виж целия пост
# 6
Аз кисна зеленчуците около 2 часа преди да ги сготва. Ако толкова се притесняваш от нитрати, махай сърцевината на моркова - там са съсредоточени нитратите. Йоан яде домашни пюрета приготвени от купешки зеленчуци. Да чукна на дърво проблеми за сега няма.

Нитратите са канцерогени, както повечето неща, които поглъщаме.
Виж целия пост
# 7
Ако нямаш домашно произведени зеленчуци/ние такива ядем/замразените са по-добрия вариант според мен и то вносните-белгииски ,холандски ,немски и тн Хората поне имат някакъв контрол ,а ние оливаме зеленчуците с отрови и торове Imp
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия