Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За или против застраховка на жилището ни?

  • 1 758
  • 28
Здравейте,
Не можах да намеря подобна тема във форума и реших да я пусна.
Имам абсолютно житейски проблем. Не знам дали да си застраховаме жилището. Дали само него или и уредите? Не знам застрахователят при евентуална щета, дали ще я признае за щета и т.н. При предварителни разговори застрахователят ми каза, че годишна вносна е около 200 - 300 лева зависи какво застраховаме. Не е много пари, но не знам има ли смисъл.
Относно колите всичко е застраховане, защото там редовни имам щети Embarassed.
Вие какво ще ми посъветвате? Вие застраховате ли си жилищата? Имала ли е някоя от вас щета (като наводнения, пожар, кражба или др.) при която застраховката да е помогнала за ремонта.
Благодаря ви предварително за съветите!
Виж целия пост
# 1
Аз все се каня да я свърша тази работа.  Rolling Eyes

Какво точно предлагат срещу тези 200-300 лв?
И кои уреди застраховат?
Виж целия пост
# 2
Ами казаха ми за телевизори, хладилници, печка, пералня и чиния ITV.
Виж целия пост
# 3
Аз съм за, ние сме застраховали нашето жилище. Относно какво включва застраховката, различно е. Най-добре тези неща се уточняват със застрахователя. Peace
Виж целия пост
# 4
Нашето жилище също е застраховано. Обиколи един двама застрахователи и виж каква цена и за какви рискове ще ти предложат. И преди да си купиш застраховката поискай общите условия да си ги прочетеш.
Виж целия пост
# 5
Каприка, вие при кой застраховател сте? И какви са ти впечатленията?
Виж целия пост
# 6
Ние имаме застраховка в ДЗИ и сме доволни. Можеш сам да определиш какво точно и за какви рискове , както и за каква сума да застраховаш. Освен това има възможност да плащаш разсрочено до 4 вноски, пък и цените са разумни.
Виж целия пост
# 7
Задължително направи, не знаеш какво ще ти дойде до главата.
Виж целия пост
# 8
Миналата година след наводненията и буритеи при нас се наводниха съседите...
Пороя отнесе оградата им, река нахлу в дома им, от промяната в тока им изгоря телевизора, фризера и хладилника.
Застрахователя им изплати всичко на 100%.
Оттогава и ние имаме застраховка - просто наистина не знаеш какво ще ти донесе утрешния ден.
Виж целия пост
# 9
Тези застраховки /на жилища и имоти/ не са спестовни, но е хубаво да ги имаш. В последната година това е много работена застраховка. Има застрахователи, които плащат, естествено. Има застраховка Пожар с кражба, където /поне при нас в Алианц/ си казваш на колко искаш да си застраховаш имота, за какви покрития - токов удар, земетресение, злоумишлени действия...... Описваш си уредите, които искаш и за кражба, пр: телевизор Самсунг - 1500 лв, дом. кино Самсунг 500 лв..... и т.н. и ти се смята. Има и пожелание Гражданска отговорност, т.е. ако ти нещо навредиш на съседите си /да кажем ги наводниш/ им се изплаща обезщетение... Има и друг вид застраховка пожар, при който ти влизат и паркет и плочки, и пердета...
Могат да се застраховат и картини, злато, пари, лаптопи, ценни предмети, срещу определени изисквания, за свличане и срутване.....много неща.
Най-добрия вариант е да се застраховаш и да не ти се налага да ползваш, но никой не знае какво може да стане.
Ако още нещо ви интересува, може да ми пишете на ЛС.
Виж целия пост
# 10
Ние вече втора година сме застраховани, но какво включва не се сещам. Уреди мисля че не сме застраховали поотделно, но при някакво бедствие всичко се описва, също така и мебели. Тази година ни наводниха тавана на банята. Дойде оценител и ни платиха щетата.
Виж целия пост
# 11
Ние вече втора година сме застраховани, но какво включва не се сещам. Уреди мисля че не сме застраховали поотделно, но при някакво бедствие всичко се описва, също така и мебели.
Погледни си в полицата, там пише какво сте застраховали.
Виж целия пост
# 12
Ние вече втора година сме застраховани, но какво включва не се сещам. Уреди мисля че не сме застраховали поотделно, но при някакво бедствие всичко се описва, също така и мебели.
Погледни си в полицата, там пише какво сте застраховали.
Сигурна съм че пише, но застр. агент ми е приятелка и съм се оставила в нейните ръце, да му мисли ако нещо не ме удовлетворява Laughing
Виж целия пост
# 13
Според мен си заслужава  Peace Ние в момента нямаме. Но, като ес пренесем в новия апартамент, живот и здраве, ще го застраховане и него и уредите  Peace
Виж целия пост
# 14
Нашият апартамент е застрахован. До сега само веднъж сме имали малко наводнение /на едната стена в коридора/, но ни преведоха 150 лв., които не стигнаха изобщо за ремонта, а течът си продължи, защото идваше от съседите отгоре. И стената пак се наводни и подкожуши новата мазилка. Какво да ти кажа - за 4 години, откакто правим застраховка имаме изплатена само една щета за 150 лв. срещу 1200 лв. общо премии за 4те години. Но, ако, не дай Боже, стане някоя по-голяма беля, със сигурност застраховката ще ни е от полза.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия