Споделям я с вас - стана страшно вкусно
Снимка нямам - така ме е яд - фотото ми се прецака.
Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
И така продуктите са следните:
един пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол - аз сложих и малко кимион при дробчетата.Може би и други подправки вървят.
Приготвя се като последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното.Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йената. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
Стана много ароматно и пикантно.
Дано ви хареса и ако някой го направи да пусни снимка,че да се види