Идеи за пълнено пиле???

  • 2 519
  • 2
Момичета, моля дайте идея за пълнено пиле. Искам да направя нещо по-интересно за Великден - аз и племеничките не ядеме агнешко и ми се иска да си направиме нещо с пилешко.Но, не искаме да е просто печено, а нещо по-различно! Спряхме се на пълнено пиле и................. до там - идеи - няма Sad
Предварително Ви благодаря!
Виж целия пост
# 1
Пълнено пиле

1пиле около 1,5кг
200гр гъби
100гр пушено сирене
100гр кашкавал
1ч.ч ориз
1/2вино бяло сухо
олио
сол,риган

Ориза се запържва в малко мазнина,като стане леко златист се добавя една чаша вода и се оставя на бавен огън докато поеме водата.Гъбите се почистват и нарязват.Кашкавала се настъргва.Топеното сирене се накъсва на малки парченца.
Пилето се почиства и измива,след това се осолява добре отвън и вътре.Към ориза се добавят останалите продукти и сместа се омешва добре,с нея се пълни пилето.С конец се зашива отвора на пилето(за да не излиза плънката).Поставя се в тавичка,сипва се виното,малко вода и мазнина(олио или масло)  и се покрива с фолио.Пече се на умерена фурна,като последните 20мин. фолиото се маха за да се получи златиста коричка.Готовото пиле се поръсва с риган

Дано да ти хареса Wink
Виж целия пост
# 2
Ето ти два варианта:

Пиле пълнено с ориз

1ч.ч ориз
300-400 гр. пилешки дробчета
100гр пушен бекон
1 глава лук (може и пресен)
2-3 с.л доматено пюре
100 гр. гъби
червен и черен пипер, сол

Лукът се задушава до прозрачно. При него се изсипва измития ориз. Добавя се бекона, предварително задушените дробчета и гъби. Подправя се, дърпа се от котлона и се добавя доматеното пюре. С тази плънка се пълни пилето. След това печеш, като отгоре намазваш обилно с масло.
Понякога към плънката добавям грах, царевица и орехчета. Става много  хубаво.

Пиле пълнено със спагети

1 предварително сварено пиле
1 пакет сверени спагети (да седат леко жилави)
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
100 гр пушен бекон или някакъв друг колбас
100 гр кашкавал, нарязан на кубчета
100 гр гъби
15-20 маслини без костилки
100 гр доматено пюре
червен пипер, черен пипер, сол, подправки по избор (аз слагам риган и босилек)

Лукът се задушава до златисто. При него се позапържва и бекона. Добавят се гъбите, маслините и доматеното пюре и намачкания чесън. Подправя се и към сместа се изсипват посварените спагети. След 1-2 минути се дърпа от котлона и се оставя да поизстине. Прибавя се кашкавала и с тази плънка се пълни пилето.  Пече се в тавичка, в която е сипан 1-2 чирпака от бульона, в който е вряло пилето. За да се опбазува хрупкава коричка, хвъркатото се полива с разтопено масло и червен пипер:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия