Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с телевизор

  • 1 979
  • 6
От няколко дена започнаха да се появяват някакви петна, цветовете са размити на тези петна и не са такива каквито трябва да са. Много ясно се забелязват на видео канала, който е син, а петната лилавеят. В упътването пише, че се получава някакво намагнетизиране на кисескопа и трябва поне веднъж месечно телевизора да се изключва от копчето, а не от дистанционното. Не помогна и това. Явно, че ще го карема на ремонт (че даже още е в гаранция), обаче на какво може да се дължат тези петна, в близост няма никакви магнити.

На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Виж целия пост
# 1
И на нашия телевизор се бяха появили подобни петна. Казаха ни, че е възможно да стане, ако близо до него има тонколони. Преместихме ги в противоположния ъгъл на стаята и петната постепенно изчезнаха.
Виж целия пост
# 2
Изключи го, не от копчето, а от контакта за десетина минути. Дано се оправи.
Виж целия пост
# 3
Ние също имахме такъв проблем с предния телевизор след една буря. Също ни го обясниха с някакво намагнетизиране. Изключихме го от контакта за цяла нощ. На сутринта беше ОК.
Виж целия пост
# 4
Вариант 1. Петна се появяват от магнити. Ако приблишжи тонколона(на стеснението има магнит) до екрана ще забележиш. Ако магнити е не са силни и е за кратко като отстраниш магнита се оправя картината. Но може и да не се махне, в ТВ сервизите имат едни специални джаджи за размагнитране изглежда акто емблемата на Мерцедец - 3 магнита разположени на 120 град (дано не бъркам в обяснменията, но такива са ми спомените). и се оправя много лесно.
Изключи го, не от копчето, а от контакта за десетина минути. Дано се оправи.
това е вариант да се оправи и аз стискам палци.
Вариант 2. Да е повредем кинескоп. Нашите имаха един такъв Електрон(леле какъв тюфлек беше), който се оправи със смяна на кинескопа, фабричен дефект беше. Не намерихме магнит вътре, каквото беше съмнението.
Виж целия пост
# 5
някои тв-та имат функция за размагнеетизирване, прочети си упътването
Виж целия пост
# 6
нищо му няма на ТВ-то ти.
Изключи го от щепсела за 1/2 ден. И ако имаш някакви колони в съседство (мощни), можеш да ги махнеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия