супа със сирене,помогнете!

  • 19 149
  • 26
синът ми е харесал някаква супа в стола на училището и трети ден ме мъчи да му я направя.аз не знам каква е ,а той повтаря,че вътре "нямало нищо #Crazyсамо чорбичка със сиренце!"
идея си нямам какво може да е това?
моля,помогнете с рецепти на "чорбичка със сиренце!!" Crazy Praynig  chef Crazy
Виж целия пост
# 1
Може да направиш обикновена зеленчукова супа незастроена и докато е гореща слагаш намачкано сиренце.От топлината сиренето се поразмеква и доовкусява супата.Може това да му е харесало на детето.... newsm78
Виж целия пост
# 2
А ето какаво открих с ЧИЧКО ГУГЪЛ'
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1925.html
http://209.85.135.104/search?q=cache:6Qc9IYyfgy4J:www.lbbulgaric … mp;cd=6&gl=bg
Виж целия пост
# 3
Едва ли в стола е ял това, което аз ще ти предложа, но понеже съм пробвала, се сетих - готовите супи, в пакетчетата, те са само чорбичка. И стават много вкусни с натрошено сиренце вътре. Или може само да кипнеш вода, да овкусиш с два бульона, да сложиш фиде и сирене.
Виж целия пост
# 4
ще опитам всички предложени варианти и ще ви кажа кой е бил в стола Grinning
на печелившия-подарък!  chef  bouquet
Виж целия пост
# 5
синът ми е харесал някаква супа в стола на училището и трети ден ме мъчи да му я направя.аз не знам каква е ,а той повтаря,че вътре "нямало нищо #Crazyсамо чорбичка със сиренце!"
идея си нямам какво може да е това?
моля,помогнете с рецепти на "чорбичка със сиренце!!" Crazy Praynig  chef Crazy
Това преди майка ми мн. често правеше и го нарича ''бял мъж"'.И става вкусно .
Зависи какво количество искаш да правиш-в малко маргарин или олио запържваш 1-2с.л. брашно,а може и припекано,ако не използваш запръжки,след това разреждаш брашното с вода,а още по-вкусно с пр. млеко,за да клокне сместа,горе-долу трябва да е малко по рядко от гъбения сос,защото като изстине леко се сгъстява ,слагаш натрошеното сирене ,кимион за вкус,сол ако има нужда,а също можеш по желание да го застроиш с  1 разбито  яйце .Това е от мен ,дано съм ти помогнала Simple Smile
Виж целия пост
# 6
                     Супа със сирене и пр. мляко                                                




                  НЕОбХОДИмИ ПрОДУКТИ


             4-5 С.л. брашно
              1 л. пр.мляко
             3-4 сварени яйца
             200гр.сирене
             сол,ч.пипер,магданоз,олио

В тенджера сложете олио ,4-5 л. брашно и запържете ,за да не мирише на сурово.След това налейте пр. мляко до получаване на крем-супа(като боза).Нарежете сиренето и яйцата на дребно ,овкусете със сол(!!!!сиренето е солено),ч.пипер и магданоз.Бон апети!  chef
Виж целия пост
# 7
благодаря на всички!доста варианти събрах-ученика ше е доволен Grinning
вашите деца какво предпочитат?всички първокласници ли се прибират освирепели от глад?
Виж целия пост
# 8
ММММ,това е любимата ми супа,която прави бабчето ми.Тя я прави така:
В тенджера сварява моркови,картофи,чушки,кервис,лук(пропорции на око:) ).Когато се свари всичко се пасира и се долива с вода до желаната гъстота.Слага се на котлона да заври и се добавя сол,целина и магданоз.Ако предпочиташ може магданоза да го пасираш с продуктите,но тя го слага накрая.Слагаш фиде и чакаш да стане готово.Когато фидето е готово прибавяш малко кисело мляко за застройка.След 1-2 мин. супата е готова и я махаш от котлона.Прибавяш и сирене нарязано на парченца и разбъркваш без да връщаш на котлона.
Става невероятно вкусна супа.Можеш да добавиш препечени или пържени залчета,но аз я ям без тях  chef
Виж целия пост
# 9
А моята баба я правеше, като в завряла вода с малко олио, сипваше само натрошено сирене, разбъркваше я и след малко я застройваше с яйце - възможно най-бързия вариант. Казваше на тази супа "сиренява чорбичка".
Виж целия пост
# 10
Хе-хе, точно в момента си готвя любимата ми "сиренява чорба" на моята баба /светла и памет! Praynig/.  Та тя я правеше така:

Слага се да ври лукът със 10-тина сушени червени чушки /във водата се сипва и олио/. Като уврат чушките, вадят се,  отделя се месото от люспите и се връща в тенджерата. Сиренето /350-400 гр/ се натрошава, овалва се в 2-3 супени лъжици брашно и всичкото това барабар с брашънцето се пуска във врящата чорба. Изключва се котлона и се подправя с девисил!

Като стане готова, ще пусна и снимчица  Grinning

Ето я:
Виж целия пост
# 11
Цецето, страхотно изглежда! Поздравления!   bouquet
Виж целия пост
# 12
Хе-хе, точно в момента си готвя любимата ми "сиренява чорба" на моята баба /светла и памет! Praynig/.  Та тя я правеше така:

Слага се да ври лукът със 10-тина сушени червени чушки /във водата се сипва и олио/. Като уврат чушките, вадят се,  отделя се месото от люспите и се връща в тенджерата. Сиренето /350-400 гр/ се натрошава, овалва се в 2-3 супени лъжици брашно и всичкото това барабар с брашънцето се пуска във врящата чорба. Изключва се котлона и се подправя с девисил!

Като стане готова, ще пусна и снимчица  Grinning


ей,това е страхотно!не знам това ли е имал в предвид синът ми ,но на мен тази много ми харесва!и ти ме подсещаш за нова тема- "манджите на баба!"
моята бабка беше страхотна!например-очаква да дойдат двама човека за обяд, а идват шест!!!тя най-спокойно разпределя храната и стига за всички!аз до ден днешен не знам как го правеше...в същата ситуация изпадам в ужас!/добре, че рядко ми се случва/ Laughing
Виж целия пост
# 13
Хе-хе, точно в момента си готвя любимата ми "сиренява чорба" на моята баба /светла и памет! Praynig/.  Та тя я правеше така:

Слага се да ври лукът със 10-тина сушени червени чушки /във водата се сипва и олио/. .......

Цецето, чорбичката изглежда ммммммм Heart Eyes . А като нямам сушени чушки, ако нарежа няколко печени, дали ще стане newsm78. Или пък сурови..........
Виж целия пост
# 14
  А като нямам сушени чушки, ако нарежа няколко печени, дали ще стане newsm78. Или пък сурови..........
Със сурови няма да е същият вкус....може би с печени - да. Но нали знаеш, че вкусът на сушените чушки е уникален, то това е най-хубавото на тая супа - в съчетание със сиренето. Ама пробвай с печени - сигурна съм, че пак ще е много вкусно.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия