Сос Болонезе...

  • 26 147
  • 7
Може ли някой да ми даде оригинална рецепта за сос Болонезе?

Намерих в един италиански сайт рецепта за направата на соса, но тук нямам речник, за да си преведа всичко. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
ако още не си успяла да намериш рецептата,решение е и фикса на Маги за сос болонезе.
Виж целия пост
# 2
Нарязваш на ситно, лук, моркови, целина и 3 скилидки чесън, нарязани на едри парчета и запържваш в 3 лъжици зехтин, може и в бучка масло. Бъркаш около 10 минути и прибавяш около половин килограм кайма от свинско и телешко месо. Като каймата си пусне водата се прибавя половин чаша червено вино. Бърка се докато не се изпари виното, после се прибявят около 800 гр. белени домати от консерва, които аз смилам на сок преди да ги прибавя. Като клокне, се оставя на тих огън около 40 минути. Междувременно се прибавя една чаена лъжичка сол и половин захар, черен пипер. Като е готово, слагаш нарязани листа пресен босилек или сух и разбъркваш. Преди сервиране махаш от соса парчетата чесън.
Виж целия пост
# 3
aз го правя по-лесно от Линдита, и пак се получава сполучливо (без чесън и вино).

каймата я разбърквам със доматено пюре (редичък да е, по-скоро даже сок), за да не стой на топчета.
запържвам лука и морковите (рендосани) и изливам каймата (става течно), слагам босилек и сух магданоз, чер пипер (аз така го обичам).

предполагам става дума за спагети/макарони/лазаня.  Grinning
Виж целия пост
# 4
az pravq sos boloniese po sledniqt nachin - lesno i neveroqtno vskusen

produkti:
1 glava luk
1 morkov
1 chervena chushka
1 zelena chushka
100 prqsni gabi
500 teleshka kaima
500 gr. domateno pure
2-3 supeni lajitsi zeihtin
1 supena lajitsa podpravka za skara ili smlqn kimion
sol na vkus

zaparjvash zelenchutsite v zeihtina do zlatisto, dobavqsh kaimata, sled kato i tq se zaparji na baven ogan, dobavqsh domatenoto pure i podpravkite. ostavqsh 2-3 minuti da povri, kato neprekasnato barkash , za da ne zagori. molesh da dobavish drugi podpravki v zavisimost ot tova kakvo obichate. az vinagi kogato imam pod raka prqsen magdanoz, slagam zadaljitelno, predava neveroqten aromat.
nadqvam se da ti haresa
Виж целия пост
# 5
аз честно да ти кажа си го правя от фикса на Маги,ама много ми харесва и пагетите стават чудесни Simple Smile
Виж целия пост
# 6
az pravq sos boloniese po sledniqt nachin - lesno i neveroqtno vskusen

produkti:
1 glava luk
1 morkov
1 chervena chushka
1 zelena chushka
100 prqsni gabi
500 teleshka kaima
500 gr. domateno pure
2-3 supeni lajitsi zeihtin
1 supena lajitsa podpravka za skara ili smlqn kimion
sol na vkus

zaparjvash zelenchutsite v zeihtina do zlatisto, dobavqsh kaimata, sled kato i tq se zaparji na baven ogan, dobavqsh domatenoto pure i podpravkite. ostavqsh 2-3 minuti da povri, kato neprekasnato barkash , za da ne zagori. molesh da dobavish drugi podpravki v zavisimost ot tova kakvo obichate. az vinagi kogato imam pod raka prqsen magdanoz, slagam zadaljitelno, predava neveroqten aromat.
nadqvam se da ti haresa

Предполагам, че е вкусно, но това не е сос Болониезе и по нищо не напомня на такъв.
Рецептата за соса я е дала вече Линдита, която е лека разновидност на рецептата на Лени за рагу алла болониезе в темата за италианска кухня.
Виж целия пост
# 7
1 глава лук
стрък целина
пресни домати
доматено пюре
босилек
мащерка
чесън
черен пипер
телешка кайма

Запържват се продуктите, месото се добавя най-накрая и се оставя да къкри около час и нещо, да се изпари водата  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия