Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да я науча да ходи?

  • 1 506
  • 33
Станахме вече на годинка. Като я държа за ръчичка ходи перфектно, с каишките за прохождане също. Но пусна ли я сама, тя направо препуска като кон, не пази равновесие и пада. Така сме вече от месец и нещо. В кошарката си ходи от единия до другия край бавно и спокойно без проблем. Дайте ми някакви идеи как да я стимулирам да ходи нормално, дали не усеща, че непрекъснато съм зад нея и я придържам и затова така да тича. Ако я оставя да пълзи тръгва да се катери по мебелите и все се удря на някой ръб. Какво да предприема?
Виж целия пост
# 1
Не насилвай нещата ,когато се почувства сигурна и готова ще проходи .Бъди търпелива и се постарай да сведеш ''инцидентите'' до минимум защото от там става несигурна и плаха.Ако се налага прикпепи по една възглавница на най-честите срещи с ъглите на мебелите.
  bouquetУспех!
Виж целия пост
# 2
Моят съвет е да оставиш детето на мира й да не й се втелясваш излишно.Всички деца в началото се пускат така юрболешката,ама после се сещат как става номера.Хората се учат да ходят сами,не като някой ги кара.Никой не е казал,че като направи годинка трябва автоматично да тръгне да ходи,едно детенце прохожда по-рано,друго по-късно!
Виж целия пост
# 3
Махни каишки и прочее, те я заблуждават, че има опора отгоре. Нека си обикаля по мебелите, когато е готова, ще се пусне сама.
Готова е, когато се пуска и застава права без да се държи за нищо за няколко секунди, и когато може да се изправи сама на пода, без да се хване за нещо (човек или мебели). Първо са тези неща, после ще проходи.
За къде бързаш, тя си е добре за възрастта си.
Виж целия пост
# 4
Дай й малко време. Всяко познание в живота е свързано с нараняване /понякога само колената, друг път - и душата/. Оставяй я по-често да търси сама своя път - да се набира по мебелите и да прави своите собствени неумели крачки.
Виж целия пост
# 5
А защо трябва да предприемаш нещо? Всяко дете има различно развитие. Остави детето да следва своя собствен ход. Синът ми проходи точно на година и 6 месеца и не съм си и помисляла да го уча или насилвам. Спокойно  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
А защо трябва да предприемаш нещо? ...

 newsm78 И на мен ми е чудно ...

Щом не ходи, значи още организмът не е готов, ако насилваш нещата, можеш да навредиш.

София продходи на 1г. 2м. и 2 седмици.
Виж целия пост
# 7
Присъединявам се към останалите - не прави нищо!
 Когато детето е готово веднага ще разбереш!Не го насилвай!
Виж целия пост
# 8
Присъединявам се към останалите - не прави нищо!
 Когато детето е готово веднага ще разбереш!Не го насилвай!

И аз така мисля  Peace
Виж целия пост
# 9
Не ходи, защото не е готова! Никога не съм си насилвала детето така, каишките са напълно неприемливи за мен, проходилката е ползвана крайно пестеливо и то след 11-ия месец.
Проходи на 1 год. 2 мес. и 2 седмици, съвсем стабилно и самостоятелно, без да тича или залита, дори навън го пускам сам да ходи .
Виж целия пост
# 10
Единствения ми съвет е - махни каишките - с тях създаваш изкуствено чувство на сигурност, естествено е като и ги махнеш да пада така. Оставяй я извън кошарата и по-рядко я води за ръка.
Остави я сама да проходи - няма нужда да я ръчкаш и да й помагаш, когато е готова ще си тръгне без каишки и ръце....не я ограничавай, дай и свобода и простор - ще проходи когато е готова за това.
Виж целия пост
# 11
Махни коланите и не води постоянно детето за ръка. Така му даваш илюзия за стабилност.

Остави го само да се учи. Когато е готово, ще проходи. Не го насилвай.
Виж целия пост
# 12
Махни каишките - така само й създаваш грешна представа за това как се ходи и как се пада. Трябва сама да се научи да се пази и да пази равновесие. Не я води за ръце и не я насилвай да прави каквото и да е.  Peace
Виж целия пост
# 13
Не "мъчи" детето ,....То като иска само ще се пусне Simple Smile
Моята е на 11 месеца и вече има голям мерак да върви...Съжалявам че толкова рано ще проходи
Успех
Виж целия пост
# 14
Мамите са ти дали всички важни отговори и ги подкрепям. Но държа да наблегна на това, че структурата на детето му подсказва кога да проходи - твърде ранното прохождане да определена сруктура е вредно.

И наистниа махни каишите, те й пречат да се научи да пази сама равновесие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия