Чеснов хляб

  • 7 404
  • 14
Идеална гарнитура за супа и паста, ако разбира се, не го схрускате преди да сте сервирали основното  Mr. Green

Чеснов хляб


Взимате една багета /или 2/3 от франзела/ и я нарязвате на филийки, но без да режете докрай - долната кора да остане цяла. Оставяте 1 пакетче масло да омекне на стайна температура и го смесвате с 5 счукани скилидки чесън /ако имате пресичка - още по-добре/, сол, пипер и 3 суп.лъжици ситно нарязан магданоз. Намазвате обилно с маслото между филиите и с това, което хартиса, намазвате хлебчето отгоре. Трябва да изглежда ТАКА. Завивате багетата във фолио, запечатвате хубаво като бонбон и поставяте в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете 10 мин., след което обръщате и печете още 10-12 мин. Изваждате, разпечатвате и сервирате. Хлябът става достатъчно хрускав, но ако държите да е повече, можете накрая да разпечатате фолиото и да пуснете вентилатора за 1-2 минути.

Виж целия пост
# 1
  ммммм страхотно ще го пробвам  thumbsup.Аз съм правила с филии хляб с червен пипер,чубрица и чесън също е много вкусно и чудесен начин да се употреби стария хляб.
Виж целия пост
# 2
Задължително ще опитам изглежда страхотно!
Виж целия пост
# 3
Мерси за рцептата,вече няма да си купувам полуфабриката:чеснов хляб,а ще си го приготвям сама Grinning
Виж целия пост
# 4
Страхотно изглежда,ние в къщи много обичаме чесънче.  Hug
Виж целия пост
# 5
Мога ли да ти каже,че те обичам. Blush Ама ми разваляш диетата. Crossing Arms И тази рецепта бе записана веднага.  Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 6
Много е вкусно!  bouquet
Често ти препрочитам любимите рецепти Peace
Виж целия пост
# 7
Рецептата е много хубава да, вече е била публикувана
От Валя
Иначе рецептите са ти много хубави, Благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 8
E,добре де ама не са съвсем същите.И тези изглеждат много по-апетитно.
Направих ме ги тази вечер.но с обикновенни филийки хляб,очаровани сме.Още веднъж   bouquet
Виж целия пост
# 9
Не знам дали тук е мястото,но можете ли да ми дадете и рецепта за чеснова пърленка.
Виж целия пост
# 10
Не знам дали тук е мястото,но можете ли да ми дадете и рецепта за чеснова пърленка.

Деси, предполагам, че чеснова пърленка се прави като всяка друга пърленка, но накрая се намазва вместо с обикновено масло, с чесново  Peace
Виж целия пост
# 11
Невероятно апетитно изглежда Peace

Преди време си забърквах масло със счукан чесън и си го държах в хладилника.После по всяко време като ми се приядеше си мажех на препечени филийки.
Виж целия пост
# 12
Цецето, страхотно изглеждат!  Peace
Виж целия пост
# 13
Здравей,аз правя подобни но със черв.пип.,шар.сол и т.н.С обикновен хляб-нарязан/начупен/на хапки.НО, задължително се слага чубрица.!
Виж целия пост
# 14
правим го често вкъщи и наистина е много,много вкусно  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия