Продукти
70гр масло
100гр кафява захар (може и обикновенна)
2 яйца
2 банана (средно големи)
150гр брашно
50гр прясно мляко
70гр стафиди накиснати в малко ром (по желание)
Приготовление
Изваждате маслото и яйцата от хладилника да престоят ок. 30 минути (да не са студени).През това време пресявате брашното и загрявате фурната до 180С, накисвате стафидите.С вилица намачквате бананите на каша (не е необходимо да е гладка).
В купа разбивате на крем размекнатото масло, добавяте захарта и разбивате до побеляване.Едно по едно прибавяте яйцата, банановата каша и брашното - всичко бъркайки с миксера.Накрая добавяте стафидите и млякото (в зависимост от размера на бананите и яйцата понякога добавям по-малко мляко, а понякога изсипвам стафидите със все рома и тогава млякото ми става наполовина - общо взето то е на око да го докарате до консистенцията на кексово тесто).
Изсипвате в намаслена и набрашнена кексова форма и печете на 180 градуса ок. 50 минути.
Рецептата е много подходяща за уползотворяване на банани тръгнали да се развалят.
Да ви е сладко!